top of page

YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
Kanada Üniversiteleri
pngfuel.com (13).png

Öğrencilik hayatının son basamağı olan üniversite eğitimi, başarılı bir kariyer, iyi bir meslek ve güzel bir gelecek için çok önemlidir. Bu nedenle hangi bölümü, hangi ülkede, hangi şehirde, hangi üniversitede ve hangi dilde alacağınız çok önemlidir. Küreselleşen dünyada, gelişen teknoloji ve şartlar sayesinde üniversite eğitimini yurtdışında almak çok kolay hale gelmiştir. İyi bir yurtdışı eğitim danışmanlığı ile yurtdışında çok kaliteli üniversitelerde popüler bölümlerde Türkiye’den daha uygun şartlarda eğitim almak mümkün hale gelmiştir. Yurtdışındaki birçok üniversite uluslararası öğrencilere kapılarını açmakta ve büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Ancak bu imkanlar ve bu imkânlara nasıl sahip olunabileceği hususu bilinemediğinden dolayı, hem birçok öğrenci bu durumdan habersizdir hem de neyi nasıl yapacaklarını bilmediklerinden dolayı bu imkanlardan faydalanamamaktadırlar. travelEDU’nun uzman yurtdışı eğitim danışmanları bu noktada Size Kariyer Danışmanlığı yaparak, Size en uygun üniversite imkanını sunmaktadırlar. Bu bağlamda öncelikle Sizin profil analizini yapıyor, kariyer hedeflerinizi birlikte oluşturuyoruz. Bundan sonra da üniversite eğitiminizle ilgili her bir teklifin güçlü ve zayıf yönlerini de belirterek Size alternatif teklifler sunuyoruz. Daha sonra Sizin kararlarınız doğrultusunda üniversite başvurularını yapıyor ve daha sonra kayıt ve konaklama işlemlerini de biz yapıyoruz.

Lise sonrası üniversite eğitimi için öncelikle hangi bölümü okuyacağına karar verilmelidir. Ondan sonra üniversite seçimi yapılmalıdır. Bir üniversite bütün alanlarda iyi olmayabilir. Önemli olan Sizin alanınızla ilgili olarak dünyada kaçıncı sırada olduğudur. Bunun yanında bölümdeki öğretim üyelerinin kalitesinin, akademik çalışmalarının, eğitim ve araştırma altyapısının ve mezunlarının iş bulma durumlarının mutlaka araştırılması ve bundan sonra seçimin yapılması gerekmektedir.

Yurtdışında eğitim almanız için İngilizcenizin veya gideceğiniz ülkenin anadilini çok iyi biliyor olmanız ve bunu da belgelemeniz gerekmektedir. Eğer dil yeterliliğiniz yoksa hazırlık programı olan bir üniversiteye yerleşmeniz gerekmektedir. Yurtdışında hangi üniversitede eğitim alacağınıza karar verirken Türkiye’de kolay denklik alabileceğiniz bir üniversite tercih edilmelidir. Bunun için de gideceğiniz üniversitenin YÖK’ün kabul ettiği akademik sıralamalarda ilk binde olmasına ve eğitiminin kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca mümkünse yurtdışında eğitim almak istediğiniz bölümü Türkiye’de kazanmış olmak, denklik aşamasında Size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Yurtdışında Üniversite Okumanın Avantajları;

  • Üniversite sınavına girmeden istediğiniz bölümde okuma imkanı (bazı ülkelerde)

  • İngilizce olarak eğitim alma ve ingilizceyi geliştirme imkanı

  • Türkiye'deki vakıf üniversite maliyetlerinden daha ucuza uluslararası kaliteli üniversitelerde eğitim görme imkanı

  • Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde bazı bölümlerde 3 yılda mezun olma imkanı

  • Uluslararası tecrübe

  • Vizyonu gelişir ve dünyaya daha geniş bir perspektiften bakmayı öğreni.

  • Özgüveni artar ve sorumluluk duygusu gelişir.

  • Uluslararası network

  • Çokuluslu şirketlerde çalışma imkanı

  • Yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapmada avantajlar

  • Düşük maliyetlerle birçok ülkeyi gezme imkanı

 

Yurtdışında Sınavsız Üniversite

Yurtdışında üniversite okumanın en büyük avantajlarında biride sınav şartının olmamasıdır. Yurtdışında birçok ülkede üniversite okumak için YKS'ye girmek zorunda değilsiniz. Yurtdışında sınavsız üniversite eğitimi alabileceğiniz birçok ülke vardır. Yurtdışında sınavsız üniversite okuyabileceğiniz ülkelerden bazıları şunlardır; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Polonya, Rusya, Belarus, Makedonya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan. 

Başvuru Tarihleri

Üniversitelerin son başvuru tarihleri değişiklik göstermektedir. Ancak genel itibariyle başlangıç tarihinden en az 6 ay önce başvurmakta fayda vardır. Kontenjan durumu, konaklama organizasyonu, farklı okul tercihleri, okul kabul belgelerinizin gelmesi ve vize işlemleri açısından bu süre çok önemlidir.

 

Dil Belgesi

Türkiye’deki üniversitelerin çoğunun eğitim dili Türkçe olduğundan ve ana dil olarak Türkçe konuşulduğu için yurtdışındaki İngilizce eğitim veren okullar öğrencilerden resmi sınav skorları istemektedirler. Genel itibariyle İngiltere için IELTS, ABD, Kanada, Avustralya ve diğer ülkeler için ise TOEFL kabul edilir. Ancak birçok üniversite hem IELTS hem de TOEFL sınavlarını kabul etmektedir. Minimumda doğrudan yerleştirmeler için IELTS 6.5, TOEFL için ise 85 ve üzeri istenecektir.

 

Niyet Mektubu (SOP-Statement of Purpose)

Yüksek lisans başvurularında öğrenci kabulünde en etkili kriterlerden bir niyet mektubudur. Kurul Sizi bu mektuba göre değerlendirecek, kim olduğunuzu, neler yaptığınızı, neler yapmayı planladığınızı, niçin yüksek lisans yapmak istediğinizi, hangi alanda yüksek lisans yapmak istediğinizi mutlaka bu mektupta görmek isteyecektir. Bu mektubun iyi ve akademik bir İngilizce ile yazılmış olması ve hedeflerinizi ve neden bu okulda eğitim almak istediğinizi oldukça açık ve net biçimde anlatması gerekmektedir. Bu nedenle niyet mektubu yazılırken mutlaka bir danışmandan yardım alınmalıdır. 

 

​​Üniversite eğitimini yurt dışında almak isteyen öğrencilere talepleri doğrultusunda uzman ve tecrübeli kadromuzla doğru, uygun, güvenli ve kaliteli bir eğitim hayatı için bilgilendirmeler yapıyor, yurt dışı üniversite hayallerinin gerçekleşmesi için destek veriyoruz.

Sizde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminizi yurt dışında almak ve hayallerinizi yurt dışındaki en iyi üniversitelerden birinde devam etmek istiyorsanız, ilgi duyduğunuz ülke, üniversite ve bölümlerle ilgili web sayfalarını inceleyiniz ve taleplerinizi başvuru formunu doldurarak bize iletiniz.

ABD'de Üniversite Eğitimi

Amerika'da Üniversite Eğitimi

Amerika’da üniversite okumak şüphesiz hemen her öğrencinin hayalidir! Dünya çapında en iyi 100 üniversiteden 40’a yakının ABD’de yer alması, eğitim sisteminin kalitesi, yaşam standartları, akademik imkanlar ve dünyanın en değerli şirketlerinin birçoğunun bu ülkede bulunması nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri pek çok öğrenci tarafından tercih edilmektedir. Hayal gibi görünen Amerika’da eğitim aslında sanılanın aksine kolay ulaşılabilen hatta Türkiye’de girilmesi zorunlu üniversite sınavlarına girmeden, lise başarı puanınıza göre kabul alabileceğiniz 4000’den fazla üniversitesi ile bir eğitim cennetidir.


Amerika’da Eğitim Sistemi
ABD, federal bir devlet olduğu için eyalet sistemiyle yönetilmektedir ve her bir eyaletteki eğitim sistemi değişiklik gösterebilmektedir.Aynı şekilde üniversitelerin kabul şartları ve koşullarında eyaletler arasında değişiklikler olabilmektedir. Hemen hemen her seviyeden ve her eğitim geçmişinden öğrenci kendine uygun bir üniversite programı bulabilmektedir.  
 

Amerika’da Lisans Eğitimi

Amerika’da üniversite bünyesinde lisans eğitimi 4 yıl sürmektedir. Bazı bölümler eğitim süresince bazı bölümler ise eğitim sonrasında öğrencilere staj yapma hakkı ya da zorunluluğu sunmaktadır. Yüksek lisans programları ise üniversite ve alana bağlı olmak üzere 1-2 yıl arasında değişir. Üniversitelerde herhangi bir hazırlık şartı bulunmamaktadır. Fakat bunun yanı sıra üniversitelere girişte çeşitli testler yapılır. Akademik kailte bakımından üst sıralarda yer alan dünyanın en iyileri listesinde yer alan üniversitelerden kabul almak oldukça zordur.

Üniversite bünyesi haricinde devlet kolejlerinde de (Community College) 2 yıl mesleki eğitim tamamlandıktan sonra kolejde alınan derslerin üniversiteye transferi ile üniversite de 2 yıl eğitim alınarak 2+2’lik sistem ile öğrenciler lisans eğitimlerini tamamlayabilmektedir.

 

Amerika’da Kolej Eğitimi ve Üniversite Eğitimi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kolejlerin Türkiye’de tam bir karşılığı bulunmamaktadır. Ancak kısaca yüksekokul gibi düşünülebilir.

 

Öğrencileri tamamen iş hayatına hazırlayan kariyer okulları olarak kurulmuştur. Eğitim müfredatı iş hayatına, öğrencinin seçmiş olduğu mesleğe yönelik olarak hazırlanır. Öğrenci 2 yıllık eğitimini tamamladıktan sonra dilerse iş hayatına devam edebilir dilerse de üniversiteye transfer olarak +2 yıl daha eğitim alarak lisans eğitimini tamamlamış olur.

 

Üniversiteler tüm dünyada daha çok araştırma görevlisi, akademisyen ve bilim insanları yetiştirmek üzere kurulmuştur. Ancak bu asla kişiyi iş hayatına hazırlamayacağı anlamına gelmemektedir. Öğrenci bu durumda şuna karar vererek ilerlemelidir; Daha kolay giriş koşulları ile daha uygun maliyetlerle, direkt iş yaşamına göre hazırlanmış bir müfredatla eğitim almak mı? Yoksa Köklü bir üniversite bünyesinde sonrasında akademisyen olabilme şansına sahip olarak eğitime devam etmek mi?

 

Üniversite öğrencilerinin hemen hepsi mezuniyet sonrasın seçmiş oldukları bölüme göre staj programları ile tam zamanlı çalışma iznine sahip olmaktadır, bu durum da eğitim sonrası, kendi alanında iş bularak Amerika’da uzun süre yaşama hatta oturum izni alıp vatandaşlığa geçme sürecine girmiş olurlar.

Amerika’da Üniversite Okumanın Avantajları Nelerdir?

  • Farklı beklenti, bütçe ve akademik kaygılara göre 4 bin 500’den fazla üniversite imkânı

  • Amerika araştırma teknolojileri ve bilimde lider konumdadır. Bu alanlarda kariyer yapmak isteyenler için bu önemli bir kazanımdır. ABD üniversiteleri dünya çapında değerli profesörleri bünyesinde barındırır. Bu ülkede eğitim alanlar öncü profesörlerle tanışıp, onlardan eğitim alma ve onlarla çalışma şansı yakalarlar. 

  • Üniversiteler başarılı öğrencilere maddi destek sağlamaktadır. ABD üniversiteleri ders seçimi konusunda esnektir. Öğrenci hangi bölümde uzmanlaşmak istediğine üniversiteye başladıktan sonra karar verip, bu alandaki derslere yönelebilir.

 

Amerika’da Lisans eğitimi için genel başvuru şartları

Öğrencinin lise mezuniyet not ortalaması (Transcript), niyet mektubu, iki akademik referans ve diğer sahip oldukları özellikleri gösteren evraklar temel dokümanlardır. Öğrencinin İngilizce seviyesini gösteren TOEFL sınav belgesi mevcut değil ise öğrenci birçok üniversiteden şartlı kabul alabilmektedir, şartlı kabul sonrası İngilizce yeterliliği için öğrenciler dil okulu programına devam edebilirler, eğitim alınan dil okulu üniversitelerin anlaşmalı olduğu dil okulu ise TOEFL belgesine ihtiyaç olmadan öğrenci direk bölüme başlayabilmektedir. Şayet üniversiteler ile anlaşmalı bir dil okulu değil ise öğrenci TOEFL belgesini üniversiteye ibraz etmek zorundadır. Öğrenciler yüksek sıralama da bir üniversiteye başvuru yapmak istediklerin de aynı zamanda SAT sınav sonuçları da ek olarak istenmekle beraber bazı üniversiteler kendi mülakatlarını da gerçekleştirmektedir.

 

Ortalama yıllık Üniversite maliyetleri: 15.000 – 45.000 USD

 

Ortalama yıllık kolej maliyetleri: 9.000 – 15.000 USD

 

Ortalama aylık yaşam maliyetleri: 1000 – 1500 USD arası değişmektedir.

 

Amerika’da Yüksek Lisans Eğitimi

Amerika’da genel olarak yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir. Ancak bazı tezsiz programlar ya da sıkıştırılmış programlar ile süre 1 yıla kadar düşebilmektedir. Genel itibari ile öğrenciler ya lisans eğitimi almış oldukları alanda ya da teknik bölümden mezun olan öğrenciler yöneticilik taraflarını geliştirebilecekleri alanlarda yüksek lisans yapmaktadır. Özellikle son yıllarda kariyer hedeflerini yöneticilik üzerine kuran öğrenciler ise İşletme yüksek lisansını tercih etmektedir.

 

Amerika’da yüksek lisansın en büyük avantajı eğitim alırken sahip olunan çalışma izni ve eğitim sonrasında alınan tam zamanlı çalışma iznidir. Bu durum öğrencilere iş yaşamında tecrübe kazanmalarını da sağlamaktadır.

 

Amerika’da Yüksek Lisans eğitimi için genel başvuru şartları;

Lisans not ortalaması, niyet mektubu, akademik referanslar, CV, TOEFL belgesi, seçilen bölüme ve üniversitenin sıralamasına göre GRE, GMAT skorları da istenmektedir. Amerika’da prestijli üniversitelerde verilen İşletme yüksek lisansı (MBA) programlarının birçoğu minimum 2 yıl iş tecrübesi de aramaktadır.

 

Genel olarak programlar Eylül ayında başlar ve Haziran ayında akademik yıl son bulur, Erken başvuru Kasım – Aralık tarihlerinde başlar, standart başvurular ise Haziran’a kadar devam eder.

 

Popüler Bölümler; Mühendislik, İşletme, MBA, Hukuk, Psikoloji, İletişim, Pazarlama, Bilgisayar teknolojileri vb.

Ortalama yıllık yüksek lisans maliyetleri: 10.000 – 40.000 USD arası değişmektedir.

 

Ortalama aylık yaşam maliyetleri: 1000 – 1500 USD arası değişmektedir.

Oregon State University

Kısa Bilgiler

  • Oregon State University, Amerika’nın en kuzey batısında yer almakta olan Oregon Eyaletinde akademik eğitim veren bir Amerikan devlet üniversitesidir.

  • Amerika’nın köklü üniversitelerinden biri olan Oregon Devlet Üniversitesi 150 yılda 1863 yılından beri 180,00 öğrenci yetiştirmiştir.

  • Üniversitenin 2 ayrı dev kampüsü, 11 farklı fakütesi, 15 farklı deney merkezleri, 35 farklı ofisi ve 200’ü aşkın programıyla eğitim hizmetleri sunmaktadır.

  • Üniversite, Amerika’nın diğer 50 farklı eyaletinden ve dünyadaki 100’den fazla farklı ülkeden öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır.

  • Toplamda 31,904 öğrencisi bulunan bu üniversitede, öğrencilerin %83’ü lisans eğitimi, %17’si yüksek lisans ve profesyonel eğitim almaktadır.

  • Yurtdışından gelen öğrencilerin sayısı, toplam öğrencilerin %12’sini oluşturmaktadır.

  • Üniversitenin araştırma fonları, Oregon Eyaletindeki diğer tüm üniversiteleri geride bırakmaktadır.

  • 2017 yılında araştırmaya ayrılmış fonların toplamı 441 milyon dolardır.

  • Oregon Devlet Üniversitesi dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamasında %1’lik dilimde yer almaktadır.

 

En Prestijli Bölümler

Dünya Sıralamasında İlk 10’daki Bölümler; Ormancılık, Deniz Bilimi, Bakteri Bilimi, Deniz Biyolojisi Bilimi, Ziraat Bölümü

Amerikan Sıralamasında İlk 10’daki Bölüm; Robotik, Doğal Kaynaklar, Uzaktan Lisans Eğitimi, İşletme, Big Data

Lisans EğitimiKabul Koşulları

Akademik Kriterler;

En az 70 ortalama. (100’lük sisteme göre.)

Lise Diploması

Dil Yeterliliği; iBT TOEFL: 80+ veya ILTS: 6.5+

  • Başvurulan programa göre değişiklik gösterebilir.

  • Dil yeterliliğini sağlamayan ya da İngilizcesini geliştirmek isteyen öğrenciler, İngilizce Hazırlık Eğitimi alır.

 

Ücretler

Eğitim Ücretleri; 29,988 $

Konaklama Ücretleri; 15,000 $

Ek Ücretler; 4,225 $

Toplam; 50,213 $

*Ücretler dönemsel olarak ve başvurulan programa göre değişim gösterebilmektedir ve 9 aylık eğitim masrafları için geçerlidir.

Son Başvuru Tarihleri

Sonbahar Dönemi İçin Ağustos Ayı Başında

Kış Dönemi İçin Aralık Ayı Başında

İlkbahar Dönemi İçin Şubat Ayı Başında

Yaz Dönemi İçin Mayıs Ayı Başında

* Lisans Programı Başvuruları, eğitim dönemine en geç 1 ay kala yapılmalıdır.

 

Yüksek Lisans Eğitimi Kabul Koşulları

Akademik Kriterler; En az 3.00 ortalama (Son iki yıl için)

Dil Yeterliliği; iBT TOEFL: 80+, IELTS: 6.5+

Sınavlar; GMAT: 500, GRE: 300

*Başvurulan programa göre değişiklik gösterebilir.

Ücretler

Eğitim Ücretleri; 34,953 $

Konaklama Ücretleri; 16,000 $

Ek Ücretler; 4,500 $

Toplam; 55,403 $

*Ücretler dönemsel olarak ve başvurulan programa göre değişim gösterebilmektedir ve 9 aylık eğitim masrafları için geçerlidir.

Son Başvuru Tarihleri

Sonbahar Dönemi İçin Nisan Ayı Başında

Bahar Dönemi İçin Ekim Ayı Başında

* Yüksek Lisans Program Başvuruları, eğitim dönemine en geç 6 ay kala yapılmalıdır.

Texas A&M University

Kısa Bilgiler

  • Texas A & M University, Amerika’nın güneyinde yer alan Texas eyaletinde 1876 yılında kurulmuştur.

  • Üniversite, Texas eyaletinin ilk devlet üniversitesidir.

  • Texas A&M Üniversitesi, 62,500 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

  • Ayrıca, Galveston ve Katar’da üniversiteye bağlı yüksek okullar mevcuttur.

  • 130’u aşkın lisans, 170 yüksek lisans ve 93 doktora programları ile öğrencilere çeşitli kariyer seçenekleri sunulmaktadır.

  • Texas A&M Üniversitesi öğrencilerinin %72’si farklı imkanlar dahilinde burs almaktadır. Böylece, diğer öğrencilere göre üniversite borçlanma oranları çok daha düşüktür.

  • Texas A&M’de 5,000’den fazla yabancı öğrenci eğitim almaktadır. Bu öğrenciler 123 farklı ülkeden gelmektedir.

  • Üniversite kütüphanesi 5 milyondan fazla citlik kitap ve 1.5 e-kitap kaynaklarını öğrencilerinin bilgisine sunmaktadır.

  • Üniversite araştırmacıları 866 milyon doları aşkın araştırma harcamaları yapmaktadır. Bu da üniversiteyi Amerika’nın en kapsamlı araştırma üniversitelerinden biri yapmaktadır.

 

Fakülteler

Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mimarlık Fakültesi,  Jeoloji Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, İşletme Okulu, Kamu Yönetimi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği, Hukuk Fakültesi, Toplum Sağlığı Okulu, Eğitim Fakültesi, Liberal Sanatlar, Fen Bilimleri Fakültesi.

Lisans Eğitimi Kabul Koşulları

  • Motivasyon mektubu

  • 90 dolar başvuru ücreti

  • Lisa diploması ve transkripti**

  • SAT ve ACT skorları sisteme iletilmelidir. Texas A&M SAT ve TOEFLkodu 6003, ACT kodu 4198’dir.***

  • Kabul edilen öğrenciler, bakteriyel menenjit aşısı olduklarını kanıtlar sisteme yüklemeli ya da posta yolu ile iletmelidirler. Öğrenciler, transkriplerinin son halini postayla göndermelidirler.

  • Tüm belgelerin son başvuru tarihi 1 Eylül’den önce Texas A&M’e iletilmesi gerekmektedir.

  • Transkriptin geçerli sayılabilmesi için mühürlü, ıslak imzalı ve İngilizce çeviri ajanslarınca çevirlmiş bir kopya olması gerekmektedir. Transkript, online sisteme yüklenmeli ya da posta yolu ile iletilmelidir. E-mail ve faxyolu ile iletilen transkriptler kabul edilmemektedir.

  • SAT ve ACT skorları 5 yıl geçerliliğe sahiptir ve tüm sınav skorları test ajansı tarafından Texas A&M’e iletilmelidir.

 

Dil Yeterliliği

TOEFL; p-BT 550 veya i-BT 80

SAT: Analitik Okuma: 500 ve Yazma: 560

IELTS: 6.0

ACT: İngilizce 21

PTE; Akademik 53

Ücretler

Eğitim Ücreti 36,962 $

Konaklama 10,368$

Kitap Masrafları 1,054 $

Diğer Harcamalar 3,474 $

Seyahat Masrafları 2,280 $

Kredi Muamele Harcı 64 $

Toplam 54,742 $

*Ücretler 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için geçerli fiyatlardır.

Yüksek Lisans Eğitimi Başvuru Aşamaları

  • Öncelikle başvurmak istediğiniz programa niyetinizi belirten bir dilekçe göndermelisiniz.

  • Kendinize bir online başvuru hesabı oluşturmalısınız.

  • Başvurunuzda isminizi pasaportta yazıldığı gibi yazmalısınız.

  • Mays MBA programına başvuranlar, bu programa özel olan başvuru sayfasını kullanmalıdırlar.

  • 90 dolarlık başvuru ücreti.

  • Transkript lisans ve üzeri eğitim, geçerli sayılması için mühürlü, ıslak imzalı ve resmi İngilizce çeviri olmalıdır.

  • Referans mektubu, akemik ve profesyonel olabilir.

  • Niyet mektubu ya da makale yazmanız da programa göe talep edilebilir.

  • GRE veya GMAT ve tüm diğer sınav skorları test ajansı tarafından gönderilmelidir. GRE kodu 6003, GMAT kodu 7B7K957’dir. GRE verbal bölümünden en az 146, GMAT verbal bölümünden en az 22 alınmalıdır.

  • Kabul edilen öğrenciler, bakteriyel menenjit aşısı olduklarını kanıtlar belgeyi iletmelidirler.

 

Dil Yeterliliği

TOEFL; p-BT 550 veya i-BT 80

SAT: Analitik Okuma: 500 ve Yazma: 560

IELTS: 6.0

ACT: İngilizce 21

PTE; Akademik 53

 

Ücretler

Texas A&M Üniversitesi yüksek lisans ve doktora öğrencilerine geniş burs imkanları sunmaktadır. Burslar 1,000 ve 30,000 dolar arasında değişmektedir. Kabul alan öğrencilerden asistanlık görevi yapmaları beklenmektedir. Bu sebeple kabul alan öğrencilerin pek çoğunun genel eğitim masrafları karşılanmaktadır.

University of South Florida

Kısa Bilgiler

  • University of South Florida (USF) 1956 yılında kurulmuş büyük bir metropolitan üniversitesidir.

  • Üniversite, güzellikleriyle meşhur Tampa Vadisi üzerinde büyük bir kampüse sahiptir.

  • Üniversite, ülkenin güney doğusunda yeralmakta olan Atlas Okyanusuna olan yakınlığı ve kumsallarıyla ile bilinen Florida Eyaletindedir.

  • Amerikan üniversiteleri içerisinde genç sayılabilecek bir üniversite olmasına karşın 60 yılda, ülkenin en saygın araştırma kuruluşlarını bünyesinde barındırmayı başarmıştır.

  • Güney Florida Üniversitesi, ülke ekomisine yaptığı katkı ile kendini kanıtlamıştır. Üniversitenin yıllık bütçesi 1.6 milyar dolar iken ekonomiye yaptığı katkı 4.4 milyar dolardır.

  • Üniversitenin hali hazırda 37,027 lisans, 10,810 yüksek lisans ve doktora öğrencisi bulunmaktadır.

  • Üniversite burs verme konusunda da hayli cömerttir. 2016-2017 yılında finasal yardım sağlanan öğrenci sayısı 38,638’dir.

  • Öğrenciler ortalama olarak 10,744 dolar finansal destek almaktadır.

  • Üniversite toplum araştırmaları ve doktora programları veren 1,100 üniversite arasından öğrenci başarısı en iyi olan üniversitedir.

 

Yüksek Okullar;

Sanat, Mühendislik, Sanat ve Sosyal Bilimler, Tıp, Toplum ve Davranış Bilimleri, Hemşirelik, İşletme, Eczacılık, Eğitim, Toplum Sağlığı, Küresel Süreklilik, Deniz Bilimleri

 

Burslar ve Başvuru Tarihleri

 

Üniversitenin farklı burs imkanları mevcuttur.

Burs başvuruları en geç 1 Şubata kadar tamamlanmış olmalıdır.

Bahar dönemi başvuruları 1 Aralık tarihinde tamamlanmalıdır.

Sonbahar dönemi başvurularıysa 1 Mayısta kapanmaktadır.

Ücretler

Eğitim Ücreti 17,324 $

Konaklama 10,808 $

Kitap Masrafları 1,200 $

Diğer Harcamalar 4,100 $

Toplam 33,342 $

* Ücretler 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için geçerlidir.

 

Yüksek Lisans Eğitimi Başvuru Aşamaları

  • Öncelikle kendinize USF hesabı açmanız gerekmektedir.

  •  

  • Bu hesabı kullanarak belgelerinizi sisteme yüklemelisiniz.

  • Öğrenci vize fotokopisi, pasaport fotokopisi, banka dökümleri, finansal destekçi bilgileri sisteme gönderilmelidir.

  • Sağlık geçmişinizi gösterir belgeyi de başvuru paketinize eklemeyi unutmayın.

  • Transkript, diploma, sınav sonuçları vb. akademik bilgilerinizi de sisteme yüklemelisiniz..

 

Burslar ve Başvuru Tarihleri

Üniversitenin farklı burs imkanları mevcuttur.

Burs başvuruları en geç 1 Şubata kadar tamamlanmış olmalıdır.

Oryantasyon için de başrunuzu yapmalısınız.

 

Ücretler

Eğitim Ücreti 15,864 $

Konaklama 11,938 $

Kitap Masrafları 900 $

Diğer Harcamalar 4,100 $

Toplam 33,802 $

*Ücretler 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için geçerlidir.

​​​Üniversite eğitimini Amerika Birleşik Devleri'nde almak isteyen öğrencilere talepleri doğrultusunda uzman ve tecrübeli kadromuzla doğru, uygun, güvenli ve kaliteli bir eğitim hayatı için bilgilendirmeler yapıyor, yurt dışı üniversite hayallerinin gerçekleşmesi için destek veriyoruz.

 

 

Sizde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminizi yurt dışında almak ve hayalleinizi yurt dışındaki en iyi üniversitelerden birinde devam etmek istiyorsanız, ilgi duyduğunuz ülke, üniversite ve bölümlerle ilgili web sayfalarını inceleyiniz ve taleplerinizi başvuru formunu doldurarak bize iletiniz.

Almanya'da Üniversite Eğitimi

Almanya'da Üniversite Eğitimi

Üniversite eğitimini yurtdışında almak isteyen öğrenciler için en iyi alternatiflerden biri Almanya’dır. Almanya’daki üniversitelerde eğitim kalitesi yüksektir. Bunun yanında Almanya,  Avrupa’da en fazla yabancı öğrenciye sahip ülke konumundadır. Dünya sıralamasındaki ilk 500 üniversite içerisinde 50 tanesi Almanya üniversitesidir. Ayrıca Almanya’da devlet üniversitelerinde üniversite harçları çok düşüktür.  Ancak bu üniversitelerde eğitim alabilmeniz için iyi derecede Almanca bilmeniz gerekmektedir.

 

Almanya’da Üniversite Okumanın Avantajları;

  • Dünya akademik üniversite sırlamalarında ilk 500’de yer alan devlet üniversitelerinde eğitim alma imkânı

  • Uluslararası standartlarda, kaliteli eğitim alma ve kariyere sahip olma imkânı

  • Üniversite harçlarının çok ucuz olması (Üniversite harçları genel itibariyle dönemlik 100 ile 400 Euro arasında değişmektedir. Ancak bazı eyaletlerde harç ücreti 1600 Euro’yu bulmaktadır.)

  • Dünyanın en önemli siyasi ve kültürel cazibe merkezlerinden birinde üniversite eğitimi alma imkânı

  • Almancanın yanında İngilizceyi de öğrenme imkânı

  • İki dalda (double) eğitim alarak iki lisans diplomasına sahip olma imkânı

  • Üniversite okurken çalışma imkânı

  • İş ve sanayi dünyası ile iç içe bir eğitim sayesinde tecrübe ve referans sahibi olma

  • Sağlık, ulaşım ve sosyal hizmetlerden indirimli yararlanma imkânı

  • Yüksek Lisans Eğitimine devam etme garantisi

  • Mezuniyetten sonra burada kalma ve çalışma imkânı. Almanya, Avrupa’nın en önemli üretim, sanayi ve teknoloji merkezlerinden biridir.

 

Almanya’da Yükseköğretim Sistemi

  • Üniversite (Lisans) eğitimi 3 yıl (6/7 dönem) sürmektedir.

  • Önce 4 dönemlik temel derslerden sonra uzmanlaşmak için 2 ya da 3 dönem alan eğitimi alınır.

  • Mezun olmak için bitirme tezi yazılması gerekir.

  • Derslerini tamamlayan ve bitirme tezini yazan öğrenci mezun olur ve isterse yüksek lisans eğitimine başlar.

  • Öğretmenlik ve hukuk gibi bazı bölümlerde ayrıca bitirme sınavı bulunur.

 

 

Kimler Almanya’da üniversite okuyabilir?

  • Türkiye’de 4 yıllık üniversiteyi kazanmış olanlar (Vakıf veya devlet üniversitesi fark etmez).

  • İki yıllık ön lisans mezunları ve Açık Öğretim fakültesinin ikinci sınıfını bitirenler veya 3. Sınıfa geçmiş veya 4. sınıfta olanlar Türkiye’de almış oldukları derslerin bir kısmını saydırarak lisans tamamlaması yapabilirler.

  • Şu anda 4 yıllık örgün eğitim veren herhangi bir üniversite de kayıtlı olan öğrenciler yine Türkiye’de almış oldukları derslerin bir kısmını saydırarak (diledikleri zaman; 1., 2., 3. veya 4. sınıfta) yatay geçiş yaparak lisans tamamlaması yapabilir ve bir Alman Üniversitesi diplomasına sahip olabilirler.

 

Almanya’da Üniversite Başvuru ve Kabul Şartları

  • Türkiye’deki gibi merkezi bir sınav yoktur. Her üniversite kabul şartlarını kendisi belirlemekle birlikte başvuru şartları genel itibariyle aynıdır.

  • Yaz ve Kış olmak üzere yılda 2 kez öğrenci kaydı alınır. Başvuruların değerlendirildiği son tarihler: 15 Ocak ve 15 Temmuz

  • Başvurular 4-7 hafta içerisinde değerlendirilip sonuçlandırılmaktadır. Vize başvuruları ise genellikle 4-6 hafta içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

  • Anlaşmalı olduğumuz üniversiteler sayesinde 12 ay şartlı ön kabul alabilmekteyiz. Böylece öğrencilerimiz zaman kaybetmeden Almanya’ya gidip dil kursuna başlayabilmektedirler.

  • Başvuru yapmak için en önemli husus Türkiye’de üniversite sınavına (YGS, LYS, YKS) girip sınav sonucunda Türkiye veya KKTC’de herhangi bir 4 yıllık üniversitede eğitim almaya hak kazanmış olmak yeterli olmaktadır. Mümkünse Almanya’da okumak istediğiniz bölümü devlet ya da vakıf üniversitesi fark etmeden kazanmış olmanız gerekmektedir. Yakın bölümlerde kabul edilebilmekle birlikte kabul şansınız çok daha azdır.

  • Yerleşmeye hak kazanılan üniversiteye kayıt yaptırma zorunluluğu aranmamaktadır.

  • LYS sınav sonucu 1 yıl süreyle geçerli olduğundan bu süre içerisinde başvurunun yapılmış olması gerekmektedir. 

  • Yerleşmeye hak kazanılan bölüm veya aynı puan türüyle alım yapan herhangi bir diğer bölüm için üniversite kayıt başvurusu yapılabilir. Ancak aynı bölüm olmayınca kabul edilmeyebilir.

  • Vize almak için yerleşilen bölüm ile aynı bölümlere başvurmak gerekmektedir. Şartlı ön kabul alıp vize süreci tamamlandıktan sonra aynı puan türünden başka bölümlere de başvuru yapılabilmektedir.

  • Almanya’da üniversite eğitimine başlayabilmek için diğer önemli bir şart Almanca dil yeterliliğidir. Almanca dil yeterliliğinin belgelenmesi için, geçerliliği Almanya’daki tüm üniversiteler tarafından kabul edilen TestDaF sınavından en az 4 veya DSH sınavından en az 2 almış olmak gerekir. (Tıp ve hukuk gibi bazı bölümlere kayıt yaptırmak için TestDaF’dan 5, DHS’den 3 almak gerekir.)

  • Yeterli dil bilgisi olmayan adaylar “şartlı ön kabul“ koşuluyla kabul edilirler ve Almancayı öğrenmek için kendilerine 1 yıl süre tanınır.

  • Vize alınabilmesi için öğrenci Almanya’ya gelmeden dil kursuna kayıt ettirilir,

  • Dil eğitiminin ardından, dil yeterlik sınavından yeterli skoru elde eden aday şartlı ön kabul aldığı üniversite ve bölüme kayıt yaptırabileceği gibi aynı puan türüyle alım yapan farklı üniversite ve bölümlere de başvurabilir.

  • Bu şartlara ilave olarak, önde gelen bazı üniversiteler lise mezuniyet ortalaması, alınan dersler, yerleştirme puanı, sınav sonuç sıralaması gibi hususlara da dikkat etmektedirler.

  • 12 yıllık lise eğitimi görmemiş öğrenciler Studienkolleg adlı hazırlık yılını tamamlamak zorundadırlar. Bu zorunluluk meslek lisesinden mezun olan öğrenciler için de geçerlidir.

Dosyamdaki belgeleri hangi dilde ibraz etmeliyim?

Belgelerinizi olabildiğince Almanca veya İngilizce olarak düzenletin. Aslı Türkçe olan belgelere üç işlemli çeviri işlemi yapılması gerekecektir.

  1. Yeminli çevirmen tarafından belge çevrilecek

  2. Yeminli çevirmenin bağlı bulunduğu noterden çeviri onaylanacak

  3. Kaymakamlık veya Valilikten "Apostille Tastiği” (belgenin uluslararası geçerliliği sağlanıyor) yapılacak.

 

Açık Öğretim Fakültesi’ne Yerleşenler Kabul Alabilir mi?

  • Açık Öğretim Fakültesi’ne yerleşen adayların başvuruları kabul edilmemektedir. Ancak, Açık Öğretim Fakültesi’nde en az 2 dönem okuyan öğrenci Almanya’daki üniversitelere başvurabilir. Şartlı kabul alması halinde 1 yıllık Studienkolleg adı verilen lise tamamlama eğitimine tabi tutulur. Bunu başarıyla tamamlayan öğrenci kayıt hakkı kazanır.

  • Açık Öğretim Fakültesi’nde 4 dönem tamamlamış olan öğrenciler başvuru yapabilmektedirler. Almanya’daki üniversiteye kabul edildikleri takdirde daha önce almış oldukları derslerden uygun olanlar sayılmaktadır. Not ortalamasının % 75’den fazla olması gerekir.

 

Ön Lisans (2 yıllık) Mezunlarının Geçiş İmkânı Var mı?

  • 2 yıllık üniversite kazananlar Almanya’daki üniversitelere başvuramazlar. Ancak,

  • En az 2 dönem okuyan öğrenci Almanya’daki üniversitelere başvurabilir. Şartlı kabul alması halinde 1 yıllık Studienkolleg adı verilen lise tamamlama eğitimine tabi tutulur. Bunu başarıyla tamamlayan öğrenci kayıt hakkı kazanır.

  • Eğer mezun olmuş veya mezun olma durumunda ise, başvuru yapabilir. Almanya’daki üniversiteye kabul edildikleri takdirde daha önce almış oldukları derslerden uygun olanlar sayılır.

Dil Kursu Ücreti:

  • Dil kurslarının ücretleri, C1 kuru dahil olmak üzere, kursun bulunduğu şehir ve kursun kalitesine göre 3000 ile 4200 Euro arasında değişiklik göstermektedir. Üniversitelerin bünyesinde düzenlenen dil kurslarının ücretleri ise genellikle 1000 ile 2500 Euro arasında değişmektedir. Bazı üniversiteler ise öğrencilerinden dönemlik harç ücretinin dışında ücret talep etmemektedirler.

 

Dil yeterliliğini nasıl sağlarım?

Almanca icin TestDaf – TDN 4, DSH - 2, DSD II, Alman Kültür Merkezlerinde yapılan Goethe- Zertifikat C1, Zentrale Oberstufenprüfung (ZOP), Kleines veya Großes Deutsche Sprachdiplom dil sertifikalarından biriyle Almanca yeterliliğinizi kanıtlamış olmanız isteniliyor.

Türkiye’de nerede TesDaF sınavına girebilirim?

  • İstanbul - Marmara Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu (e-mail: goncau@gmail.com)

  • Ankara - Goethe Enstitüsü (İlgili Kişi. Ilka Seltmann, Tel: +0 312 - 419 52 83, e-mail: ilka.seltmann@ankara.goethe.org)

  • İzmir - Goethe Enstitüsü (Tel: +90 232 489 56 87-102; e-mail: Nuray.Koese@Izmir.goethe.org)

  • Adana- Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Alman Dili Eğitimi (Tel: +90 - 322 - 338 64)

  • Erzurum – Atatürk Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü

DSH Sınavına Türkiye’de girebilir miyim?

DSH Sınavı Türkiye’de yapılmıyor. Bu sınava ancak Almanya’daki üniversitelerin bünyesinde, akredite olmuş merkezlerde girebiliyorsunuz. Ayrıntılara üniversitelerin kendi sayfalarından bakmanız gerekmektedir.

Almancam yok İngilizce de lisans veya lisansüstü bir programda okuyabilir miyim?

Sunulan seçenekler içerisinden İngilizce yürüyen programları değerlendirip başvurularınızı İngilizce yürüyen bir yükseköğrenim programına da yapabilirsiniz. İngilizce yürüyen programlar için dil yeterliliği olarak TOEFL (Test of English as a Foreign Language), IELTS (International English Language Testing System) veya CAE (Cambridge Certificate of Advanced English) dil sertifikalarını göstermeniz gerekecektir. Sınav sonuç puanlamaları değişkenlik gösterdiği için başvurulacak programın koşullarını daha ayrıntılı incelenmeli.

Tıp okumak istiyorum gerekli şartlar nelerdir?

Liseyi Türkiye’de bitirmiş bir öğrenci Almanya’da tıp öğrenimi görebilmek için ÖSS sınavını başarıyla geçip ÖSYM tarafından bir tıp bölümüne yerleştirilmesi şarttır. Bu tıp bölümü Türkiye’nin her ilinde olabileceği gibi vakıf veya devlet üniversitesi de kabul görmektedir. Almanya’da tıp öğrenimi 6 yıl sürmektedir.

 

Almanca bilmediğim takdirde de tıp okuyabilir miyim?

Tıp öğrenimi Almanya’da İngilizce yürümemektedir. Sadece Almanca yürüyen programlar bulunmakta ve ayrıca Latince dersleri de almanız gerekmektedir. Almanya’da Lise eğitiminde öğrenciler Latince dersleri aldıklarından bu dersten muaftırlar. Ancak yabancı öğrenciler için bu geçerli değildir. Bu konunun ayrıntılı bilgisini üniversitenin kendi sayfasından alabilirsiniz.

 

Tıp uzmanlık kaç yıl sürüyor?

Uzmanlık alanlarına göre inceleyecek olursak; Anestezi: 5 yıl, Anatomi: 4 yıl, Göz: 5 yıl, Genel Cerrahi: 2+4 yıl, Kadın Doğum: 5 yıl, KBB: 5 yıl, Cilt: 5 yıl

Doktora yapmak için hangi yollara başvurmalıyım? Almanya’da nasıl doktora yapabilirim?

Doktora konusunda Almanya’da izleyebileceğiniz iki yol bulunmaktadır. Bilindiği üzere doktora çalışması için ders aşamaları da içeren bir doktora programı oluyor. Doktora için çalışmak istediğiniz alanla ilgili uygun bir program bulup doğrudan bu programa – son başvuru tarihlerini de elbette dikkate alarak ve başvuru koşullarını inceleyerek- başvurabiliyorsunuz.

Diğer seçenek ise Almanya’da çok daha yaygın olan bir doktora sistemidir. Doktora yapmak isteyen öğrenci çalışma yapmak istediği alanda uzman bir profesör bulup onun danışmanlığında doktora çalışmasını gerçekleştirebilir. Almanya’da bu danışman profesör için ‘Doktorvater’ veya ‘Doktormutter’ deniliyor. Bu danışman profesörün iletişim bilgilerine ise üniversitelerin ve ilgili bölümün/enstitünün internet sayfasından ulaşabiliyorsunuz. Mail yolu ile iletişime geçmenizde ve çalışmanızla ilgili bir özet sunmanızda sakınca yoktur, çekinmeden kendisiyle bu konuda yazışabilirsiniz. Profesör danışmanınız olmayı kabul ettiği takdirde doktora için kabul almış sayılırsınız. Bu şekilde doktora çalışmanı daha bireysel bir çalışma niteliği taşıyor olacaktır.

Almanya’da yükseköğrenim için beni hangi masraflar bekliyor?

Almanya’nın eyalet sistemiyle yönetiliyor olmasını öğrenim harçları ve eğitim ücretleri konusunda gözlemleyebildiğimiz farklarla da hissedebiliyoruz. Bu farkları özellikle eyaletlerin eğitim ve kültür politikalarında çok daha belirgin bir şekilde gözlemleyebiliyoruz.

 

Tüm bu farklılıklara rağmen genel çerçevede dönemlik ödenmesi gereken bir harç bir de eğitim ücreti söz konusudur. Harç miktarı dönemlik 100,00 – 150,00 € arasındayken eğitim ücreti de yine dönemlik olmak üzere maksimum 500,00 € olabiliyor. Bazı devlet üniversitelerin özel programları ve özel üniversitelerde ödemek durumunda kalacağınız miktar ise çok daha yüksek çıkabiliyor karşınıza. Bu tarz bölümlerde meblağlar 3.000,00 €’dan 30.000,00 €’ya kadar çıkabiliyor. Konuyla ilgili detaylara genelde programların kendi sayfalarından ulaşılabiliyor. Örneğin bazı programlar başarılı öğrencilere kısmen veya tüm burs olanakları da sağlıyor.

Yurt Masrafları nelerdir ve kabul edildiğim takdirde konaklamayı nasıl ayarlayacağım?

Yurt masrafları aylık ortalama 200,00 € - 250,00 € tutabiliyor, ancak şehre ve sunulan olanaklara göre değişkenlik gösterdiğini de belirtmek gerekir. Özellikle Münih, Berlin, Frankfurt gibi büyük şehirlerde bu miktar daha da artabiliyor. Studentenwerk adlı kurumlar size yurt ve konaklama konusunda yardımcı oluyorlar. Bunun için: www.studentenwerk-sehir.de  (örn. www.studentenwerk-berlin.de),

Yurt dışında nerelerde konaklayabilirim?

Yurt haricinde konaklama sorununuzu çözmek istiyorsanız aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz:

 

Ortalama Yaşam Giderleri

  • Almanya’da asgari ücret 670,00 € olarak belirlenmiştir. Bir öğrencinin aylık masrafları yaşayacağı şehre ve kira masraflarına göre değişkenlik gösterse de aylık ortalama giderleri 650,00 € - 750,00 € civarında olacaktır.

  • Öğrencinin taleplerine, yaşanılan şehre, kayıt yaptırılan dil kursu ve üniversiteye bağlı olarak eğitim ve yaşam masrafları değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki gibi bir çalışma ortalamaları yansıtacaktır.

  • Konaklama:  Aylık 250 ile 400 Euro arasında değişiklik gösterecektir.

  • Gıda Harcaması: Aylık 150-250 Euro arasındadır.

  • Sağlık Sigortası: Sigorta ücreti aylık 50 ile 100 Euro arasında değişmektedir.

  • Kültürel Faaliyetler: Aylık 50 Euro

  • Toplamda, Almanya’da bir üniversite öğrencisinin aylık eğitim ve yaşam masrafı 550 ile 850 Euro civarındadır.

 

Çalışma İzni

  • Öğrencilere sağlanan çalışma izni imkânı sayesinde öğrenciler okurken bir öğrenciye göre iyi bir gelir elde edebilirler.

  • Yükseköğretim öğrencilerinin, yılda 90 tam gün veya 180 yarım gün çalışma izinleri bulunmaktadır. İhtiyaç olması halinde üniversiteler de istihdam sağlamaktadır. Aylık geliri 450  Euro’ya kadar olan işlerden vergi alınmadığından üniversite öğrencilerinin büyük bir kısmı part time işlerde çalışarak eğitim masraflarını karşılamaktadırlar.

  • Ne çalışandan ne de işverenden vergi alınmadığından özellikle yaz tatillerinde öğrenciler saat ücreti 12 ile 20 Euro arası olan işler bulabilirler. Gece mesaisinde saat başı ücret daha da artmaktadır.

 

Burs Olanakları

  • Burs miktarları kurumdan kuruma veya bursun niteliğine göre değişmektedir. Bununla birlikte, lisans öğrencileri aylık 1300 Euro’ya, yüksek lisans doktora öğrencileri aylık 3000 Euro’ya kadar burs bulabilirler. Birçok burs  aylık zorunlu sağlık sigortasını da kapsar.

  • Alman Akademik Değişim Servisi (Deutscher Akademischer Austauschdienst/DAAD) de Almanya dışından gelen öğrencilere geniş burs imkânları sağlamaktadır.

  • Türkiye’den gelecek öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağladığı burs ve öğrenim kredisi imkânlarından yararlanabilirler.

 

Hangi tip vizeler var? Hangisine başvurmalıyım?

Aşağıdakilerden hangisi uygunsa ona göre başvurunuzu yapınız.

  • Dil Amaçlı Vize Başvurusu

  • Erasmus Amaçlı Vize Başvurusu

  • Staj Amaçlı Vize Başvurusu

  • Öğrenim Amaçlı Vize Başvurusu

Vize’ye nasıl başvurulur?

Vize müracaatını yetkili Alman Başkonsolosluğuna şahsen yapmanız gerekmektedir. İkamet etmekte olduğunuz il hangi Alman Başkonsolosluğunun görev alanına giriyorsa, o Alman Başkonsolosluğu yetkilidir. Müracaattan önce İDATA firmasının 444 8493 numaralı telefonundan randevu alınması zorunludur. 

 

Öğrenim ve Geçim Masraflarını Nasıl Karşılanacak?

Öğrenim süresi boyunca eğitim ve geçim masraflarının karşılanacağını belgeleyen Almanya’da Alman ikamet yasasının 66-68. maddeleri gereğince bir taahhütname. Taahhütte bulunanın maddi durumunun buna müsait olduğu belgelenmeli. Yada Almanya’da bloke edilmiş bir banka hesabının açılması gerekmektedir. Almanya’da kalmak istenilen süreye ait ay sayısı yürürlükteki BaföG-meblağı (asgari ücret) olan 670-€ ile çarpılır ve hesaba yatırılır. Bir öğrenim yılı için gerekli olan meblağ 8.040,-€ ( 670,- € çarpı 12). Bir bloke hesabı Almanya’daki herhangi bir bankada açtırabilirsiniz. "Deutsche Bank"ın aşağıda belirtilen prosedürü başkonsolosluğun bilgisi dâhilinde olduğundan, örnek olarak verilmektedir.

 

Bloke Hesap Nasıl Açılır?

Birinci Aşama

Formları ve süreçleri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz: https://www.deutsche-bank.de/pfb/content/privatkunden/konto_international-students-en.html#myaccordion_10767

Formlar doldurulacak fakat ilk etapta imzalanmayacak. Pasaportunuzun fotokopisi, iki form ve okuldan gelen kabul belgesi (ya da dil kursu kayıt belgesi) ile Alman Konsolosluğun Hukuk Departmanından randevu alınacak: https://service2.diplo.de/rktermin/extern/choose_realmList.do?locationCode=ista&request_locale=en

 

İkinci Aşama

Evraklar Memur huzurunda imzalanacak ve Konsolosluk tarafından onaylanacak. (Not: Onaylar için ücret alınmaktadır.)

 

Üçüncü Aşama

Evraklar aşağıdaki adrese postalanacak:

Deutsche Bank

Privat- und Geschäftskunden AG

Auslaendische Studenten

Frankfurter Straße 1

04024 Leipzig / Germany

Telefon: +49-40-3701 5146

Fax: +49-40-3701 3242

E-Mail: db.student@db.com

 

Bu başvuru sonucunda Deutsche Bank’ın Leipzig şubesi, başvuran kişinin Almanya’da ikamet edeceği şehirdeki şubesinde hesabın açılmasını sağlayacak ve başvuru sahibine postayla ve e-postayla açılan hesap bilgilerini iletecek.

 

Dördüncü Aşama

Hesap sahibi 670,00 Euro x 12 ay = 8.040,00 Euro + 50,00 Euro (masraf) toplam 8.090,00 Euro hesabına Türkiye’den herhangi bir bankadan yatıracak ve Deutsche Bank paranın yattığını bildirecek. Gelen faks veya mail diğer başvuru evrakları ile birlikte vize başvurusunda konsolosluğa sunulacak.

 

Başka bir bankadan da hesap açtırabilir miyim?

Konuyla ilgili Alman Konsolosluğunun web sayfasında hangi bankalarda bu bloke hesap işlemi yapılabileceği ve vize başvurusunda kabul edildiği ayrıntılı olarak yer almaktadır.

 

Vize ne kadar sürede çıkar?

Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil fakat evraklarınızın eksiksiz olmasına ve tüm ayrıntılara dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Üniversitenizdeki derslerin veya gideceğiniz Almanca kursun başlayacağı tarihten en az 6 - 8 hafta öncesinde vizeye başvurmanızda fayda var. İşlem süresini konsolosluk ve Almanya’daki yabancılar dairesindeki başvuru yoğunluğu büyük ölçüde etkiliyor.

​​​​Üniversite eğitimini yurt dışında almak isteyen öğrencilere talepleri doğrultusunda uzman ve tecrübeli kadromuzla doğru, uygun, güvenli ve kaliteli bir eğitim hayatı için bilgilendirmeler yapıyor, yurt dışı üniversite hayallerinin gerçekleşmesi için destek veriyoruz.

Sizde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminizi yurt dışında almak ve hayalleinizi yurt dışındaki en iyi üniversitelerden birinde devam etmek istiyorsanız, ilgi duyduğunuz ülke, üniversite ve bölümlerle ilgili web sayfalarını inceleyiniz ve taleplerinizi başvuru formunu doldurarak bize iletiniz.

Çekya'da Üniversite Eğitimi

Çekya'da Sınavsız Üniversite Eğitimi

Çekya'da ana eğitim dili Çekçe'dir, ancak diğer dillerde eğitim veren kurumlar da bulunur. Çek üniversitelerinde lisans eğitimleri 3-4 yıl sürer. Öğrencilerin mezun olabilmek için son yıllarında tez sunumu ve savunması yapmaları gerekir. Çek üniversitelerinde dönem başlangıç ve bitiş tarihlerine kurumun rektörü karar verir. Kış dönemi genel olarak Eylül'de başlayıp Şubat'ta sona ererken, yaz dönemi Şubat ayında başlayıp, Haziran'da sona erer. İki dönemin de sonunda final sınavları yapılır.

Çek Cumhuriyeti Üniversiteleri Eğitim Sistemi

2001 yılından bu yana, üniversite eğitim sistemi olarak üç aşamalı bir yapı uygulanmaktadır (yani Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programları). Eğitim için merkezi yönetim organı Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı'dır. Ana eğitim dili Çekçedir, ancak yabancı dilde (çoğunlukla İngilizce) verilen eğitimlerin kapsamı yabancı öğrencileri ülkeye çekmek için sürekli genişletilmektedir. Yüksek öğretim kurumları lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyleri için akredite edilmiş derece programları sunar. Bunun yanı sıra yaşam boyu eğitim kursları da mevcuttur. Yüksek öğretim kurumları üniversite ya da üniversite olmayanlar olarak ikiye ayrılabilir. Geleneksel üniversite tipi kurumlar her türde diploma programları sunarken, üniversite statüsünde olmayan kurumlar ağırlıklı olarak lisans derece programları sunarlar.

Çek Cumhuriyeti Lisans Eğitimi Kabul Şartları

Çek Cumhuriyeti'nde lisans eğitimi için başvuru yapmanın temel şartı ortaokul ve lise eğitiminin tamamlanmış olmasıdır. Lizbon Antlaşması’nı imzalayan ülkelerden birinde lise eğitimini başarıyla tamamladıysanız, geçerli bir okul diplomasına sahipseniz ve kendi ülkenizde üniversite eğitimi almaya hak kazandıysanız, Çek Cumhuriyeti'nde üniversite eğitimi alabilirsiniz. Ancak, kurs / eğitim programınızın eğitim diline bağlı olarak Çekçe, İngilizce veya diğer yabancı dillerdeki yeterliliğinizi kanıtlamanız gerekir. Bazı durumlarda, ek yeterlilik kursları almanız ve kabul sınavlarına girmeniz gerekebilir.

Başvuru Dönemi ve Tarihleri

Çek Cumhuriyeti'ndeki üniversite ve kolejlere son başvuru tarihleri kuruma ve eğitim programına göre değişir. Genel olarak, öğrencilerin eğitime başlamayı planladıkları tarihten önce başvuru yapmaları gerekir. Çek Cumhuriyeti'nde akademik yıl kış ve yaz olmak üzere 2 döneme ayrılır. Dönem başlangıç ve bitiş tarihlerine kurumun rektörü karar verir. Kış dönemi genellikle Eylül ayında başlar ve Şubat ayında sona erer. Yaz dönemi genellikle Şubat ayının sonunda başlar ve Haziran ayında biter. Her iki yarıyılın sonunda final sınavları yapılır.

Çek Cumhuriyeti’nde Lisans Eğitimi Süresi

Lisans eğitimleri 3-4 yıl sürer ve yüksek öğretimin ilk seviyesini oluştururlar. Lisans eğitimini tamamlamak için genellikle bir tezin sunumu ve savunmasından oluşan bir final sınavına girmek gerekir. Başarılı mezunlar iş hayatına geçiş yapabilir veya tercih ettikleri alanda ileri eğitime (yüksek lisans, doktora gibi) devam edebilirler.

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Avrupa Birliği'ne üyedir ve AB ülkelerinin vatandaşı olan öğrencilerin burada yaşamak ve eğitim almak için vize almaları gerekmez. Tek ihtiyacınız olan geçerli bir kimlik veya pasaport ve gideceğiniz üniversiteden aldığınız kabul mektubudur. AB dışından gelen öğrencilerin öğrenci vizesi almaları gerekir. Vize şartları ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğinden, ülkenizdeki Çek Konsolosluğu ile iletişime geçmelisiniz. 

Çek Cumhuriyeti Konaklama

Çek Cumhuriyeti'nde yabancı öğrenciler için iki tip konaklama çeşidi bulunur.

Öğrenci Yurtları

Çek Cumhuriyeti'ndeki çoğu üniversite öğrencilere yurtlarda konaklama imkanı sunar. Tek kişilik odalar az bulunur, bu yüzden muhtemelen odanızı bir kişiyle daha paylaşmanız gerekecektir. Konaklama birimleri genellikle ortak mini mutfak, duş ve tuvalet içeren iki ikiz yataklı odadan oluşur. Odalar genellikle tüm temel mobilyalarla (yatak, çalışma masası, sandalye ve raflar), mutfaklar ocak, buzdolabı, şebeke suyu ve temel mutfak eşyaları ile donatılmıştır. Perdeler, halılar, battaniyeler, yastıklar, temizlik malzemeleri, tabaklar, su kazanları, tost makineleri vb. diğer mobilyaların ve olanakları öğrencilerin kendileri temin etmeleri gerekir.

Özel Konaklama Birimleri

Öğrenciler ayrıca genellikle ortak bir dairede tek bir oda kiralayabilir veya özel bir dairede tek başlarına konaklayabilirler. Yabancı öğrenciler genellikle şehir merkezinde büyük daireleri birkaç kişiyle ortak kiralamayı tercih ederler. Yerleştikten ve şehre iyice alıştıktan sonra bu seçenek sizin için ideal olabilir. Kendi evinizde kalmanın avantajı ev arkadaşlarınızı ve çevrenizi seçebilmenizdir.

Çek Cumhuriyeti’nde Üniversite Eğitimi Alın

Çek Cumhuriyeti’nde üniversite eğitimi almak istiyorsanız, travelEDU olarak size destek sağlamaktan mutluluk duyarız. Uzman personelimiz başvuru süreci ve eğitiminizle ilgili her türlü konuda size yardımcı olacaktır. İstanbul ofisimizi ziyaret edebilir ya da telefonla bize ulaşarak ücretsiz danışmanlık randevusu alabilirsiniz.

Hollanda'da Üniversite Eğitimi

Hollanda'da Üniversite Eğitimi

​​​​Üniversite eğitimini yurt dışında almak isteyen öğrencilere talepleri doğrultusunda uzman ve tecrübeli kadromuzla doğru, uygun, güvenli ve kaliteli bir eğitim hayatı için bilgilendirmeler yapıyor, yurt dışı üniversite hayallerinin gerçekleşmesi için destek veriyoruz.

Sizde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminizi yurt dışında almak ve hayallerinizi yurt dışındaki en iyi üniversitelerden birinde devam etmek istiyorsanız, ilgi duyduğunuz ülke, üniversite ve bölümlerle ilgili web sayfalarını inceleyiniz ve taleplerinizi başvuru formunu doldurarak bize iletiniz.

İngiltere'de Üniversite Eğitimi

İngiltere'de Üniversite Eğitimi

Yurtdışında üniversite denildiğinde akla ilk gelen ülkelerden biri İngiltere’dir. İngiltere’de bulunan üniversiteler hem köklüdür hem de dünya sıralamasında üst sıralarda yer almaktadırlar. İngiltere’de üniversite eğitimi 3 yıl sürmektedir ve eğitim bir yılda 3 dönem halinde verilmektedir. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasına giren pek çok okula sahip olan İngiltere’de akademik olarak kaliteli bir eğitim sistemi vardır. İngiltere’deki üniversitelerden okuyan öğrenciler dünya çapında geçerliliğe sahip diplomalarla mezun olurlar.

İngiltere’de eğitim sistemi nasıldır?

İngiltere’de lisans eğitimi 3 yıl sürerken yüksek lisans eğitimi 1 yıl sürmektedir. Bu Türk öğrenciler için büyük bir avantajdır. Ancak Türk öğrenciler bu ülkede eğitimlerine başlayabilmek için 1 yıl süren foundation adı verilen hazırlık sınıfına katılırlar. 3 yıl süren üniversite döneminden başarıyla mezun olan öğrenci, IELTS’den yeterli skoru aldıktan sonra yüksek lisans eğitimlerine direkt olarak başlayabilirler. Yeterlilik alamayan öğrenciler yüksek lisans hazırlık programı olan pre-master ve pre-sessional İngilizce kurslarına katılarak yeterlilik belgelerini alır ve bu belge ile yüksek lisans eğitimlerine başlarlar. 

İngiltere’de üniversite eğitimi almanın avantajları nelerdir?

  • Türkiye’deki üniversite sınavına kazanma şartı olmadan üniversitede okuma imkânı

  • Dünyanın en kalitei en köklü üniversitelerinde eğitim imkânı

  • İngilizcenin doğuş yeri olan ülkede İngilizce eğitim imkânı

  • Dört yılda yüksek lisansı bitirme imkânı (3 yıl lisans + 1 yıl yüksek lisans)

  • Haftada 20 saat yasal çalışma izni

  • Uluslararası şirketlerde ve İngiliz firmalarında çalışma ve kariyere devam etme imkânı

  • Yüksek lisans mezuniyetinden sonra bir yıl çalışma izni (İskoçya’da 2 yıl)

  • Sadece akademik dieğil, kültürel, sportif, sanatsal ve vizyonel gelişim

  • Tatil dönemlerinde çalışma hakkına sahip olursunuz, böylece masraflarınızın bir kısmını kendiniz karşılayabilirsiniz.  

  • Yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmek için gerekli bağlantıları ve networkleri kurabilirsiniz.

 

İngiltere Üniversitelerine Başvuru

  • Başvurular 1 yıl önceden 1 Eylül ile 30 Haziran tarihleri arasında yapılmalıdır.

  • Başvurular UCAS (Universities and Colleges Admissions Service ) yani Üniversite ve Kolejler Kabul Kurumuna yapılmaktadır.

  • Başvurularda lise not ortalamasının yanında, öğretmenlerinden aldıkları referans mektupları ve UCAS formunda yazmış oldukları eğitim planlarının da olması gerekmektedir.

 

 

İngiltere’de Üniversite’ye Kabul Koşulları

  • İngiltere’de üniversiteye kabul edilmek için IGCSE, A-LEVEL, AS LEVEL, GNVQ gibi yeterlilik sertifikalarına sahip olunmalıdır.

  • Uluslararası öğrenciler için ayrıca iyi bir İngilizce bilgisi gerekmektedir.

  • Uluslararası öğrenciler foundation (International Foundation Year) eğitimi almak zorundadır. Bu eğitim 1 veya 2 akademik yıl sürmektedir.

  • A-LEVEL veya ABITUR, SAT sınavlarından geçerli not almış ve iyi derece İngilizce bilmelidir.

  • Bunların yanında öğrencinin lise ders notları (transkript) UCAS formunun içeriği referans mektupları ve ders dışı aktivitelerdeki başarısı da kabulünde çok önemlidir.

 

Foundation Eğitimi Nedir?

Foundation Eğitimi alan bilgisi hazırlık programıdır. İngilizce dil hazırlık programı değildir. Yani sosyal bilimler ve fen bilimleri gibi alanların birine başvuran öğrencilere önce bu alanlarda matematik, fen, sosyal bilimler alanında hazırlık eğitimi verilir.  Bu programa kabul ön koşulu A-LEVEL (advanced) İngilizce bilmektir. Bunun için IELTS sınavından en az 5.5 puan almak gerekmektedir.  

Akademik ve ingilizce yeterlilik araştırıldıktan sonra yeterli görülen öğrenciler şartısz kabule hak kazanırlar. Yeterli görülmeyenler ise bu özellikleri yerine getirmek üzere şartlı kabul alırlar.

Bournemouth University

Niçin Bournemouth University’de eğitim almalıyım?

  • Bournemouth University mezunlarının %96’sı üniversitelerini yeni kayıt yaptırmak isteyenlere tavsiye ediyor.

  • Bournemouth Üniversitesi, öğrencilerinin lisans öğrenimi süresince öğrencilerin iş tecrübesi edinmesine önem vermektedir.

  • Öğrenciler, farklı şirket ve kurumlarda deneyim kazanıp mezuniyetlerini takip eden sürede iş bulmaları kolaylaşmaktadır.

  • Öğrencilere prestijli kurumlarda staj imkânları sunulmaktadır.

  • Samsung gibi köklü şirketler, staj yapılan kurumlar arasında yer almaktadır.

  • Üniversite, geniş kompleksi ile öğrencilerine spor ve sanatsal faaliyetlerde aktif olma imkânı da sunmaktadır.

  • Üniversitede 2,000’i aşkın yabancı öğrenci bulunmaktadır.

  • Yabancı öğrenciler 100 farklı ülkeden gelmektedir.

  • Üniversitede eğitim görmekte olan 2,000 yabancı öğrencinin 55’i Türk öğrencilerden oluşmaktadır.

 

Programlar

  • Finans Bilgi Teknolojileri

  • İşletme Mühendislik

  • Ekonomi ve Siyaset Tasarım

  • Hemşirelik

  • Sosyoloji

  • Tarih

  • Hukuk

  • Antropoloji

  • Basın ve Yayın

  • Sanat Spor

 

Lisans Eğitimi Başvuru Koşulları;

  • İngilizce yeterliliği için IELTS sınavından 6.5 ve her bölümden en az 6.0 alınmalı.

  • Diploma

  • Not Dökümü (Transkript)

  • Motivasyon mektubu

  • Akademik referans mektubu (dersini aldığınız öğretmenden)

 

Başvuru Tarihleri:

Başvurular, Ağustos ya da Kasım aylarında yapılmalıdır.

 

Ücretler:

Lisans eğitimi ücretleri 9,500-13,750 sterlin arasında değişmektedir.

 

Yüksek Lisans Eğitimi Başvuru Koşulları

  • İngilizce yeterliliği için IELTS sınavından 6.5 ve her bölümden en az 6.0 alınmalı.

  • Diploma

  • Not Dökümü (Transkript)

  • Motivasyon mektubu

  • Akademik referans mektubu (dersini aldığınız öğretim görevlisinden)

  • Pasaport ve Vize bilgileri

 

Eğer kabul edilirseniz başvurunuzu onaylamanız gerekmektedir. Ayrıca, 2,000 sterlin tutarındaki depozitoyu da ödemeniz beklenmektedir.

 

Başvuru Tarihleri:

Başvurular, Ağustos ya da Kasım aylarında yapılmalıdır.

 

Ücretler:

Lisans eğitimi ücretleri 5.750 – 11.500 sterlin arasında değişmektedir.

 

London Metropolitan University

 

  • London Metropolitan University’de öğrenciler, tam zamanlı ve yarı zamalı olmak üzere eğitim alma imkanına sahiptirler.

  • Yapılan anketlere göre Londra Metropolitan Üniversitelerinin %95’i mezuniyetlerini takip eden ilk 6 ayiçerisinde iş hayatına başlamaktadırlar.

  • Üniversite, öğrencilerin kariyer hedeflerini karşılamak üzere hareket etmektedir.

  • LMU öğrencileri, endüstrilerin gereklerine göre yetiştirilmelidir.

  • Verilen desler, öğrencilerin iş hayatında karşılaşabilecekleri sorunların üstesinden gelmelerine yönelik olarak hazırlanmaktadır.

  • Öğrenciler; projeler, saha çalışmaları ve iş ortamına yönelik ödevler yaparak donanımlı hale gelmektedirler.

  • Öğrenciler çok kültürlü bir ortamda farklı milletlerden öğrencilerle birlikte eğitim alarak uluslararası bir ağa sahip olmaktadırlar.

  • Üniversite, aynı zamanda yerel yönetim ile işbirliği işerisindedir.

  • LMU çevresel süreklilik konusuna büyük önem vermektedir.

  • Üniversite yaptığı yatırımlar ile karbon emilimini 2009’dan bu yana %56 oranında düşürmüştür.

 

 

Bölümler

  • Sanat

  • Mühendislik

  • Sanat ve Sosyal Bilimler

  • Tıp

  • Fen Bilimleri

  • Hemşirelik

  • İşletme

  • Eczacılık

  • Eğitim

  • Toplum Sağlığı

  • Hukuk

  • Mimarlık

  • Tasarım

  • Diyetisyenlik

  • İletişim Teknolojileri

  • Modelleme

  • Yönetim Bilimleri

  • Basın ve Yayın

 

 

Lisans Eğitimi Başvuru Aşamaları

Başvurular internet üzerinden yapılabilmektedir fakat kimi programlar için istisnalar bulunmaktadır. Bu sebeple başvuru yaparken dikkatli olunmalıdır.Öncelikle hangi bölümde eğitim almak istediğinize kurs listelerini kullanarak karar vermelisiniz.Edinmiş olduğunuz tüm diplomaların fotokopisini (ortaöğretimden başlamak üzere) başvuru paketinize eklemelisiniz.İngilizce yeterliliğinizi kanıtlamalısınız.Bu belgeyi sağlayamıyor iseniz ILTS sınavında 6.0 ve her bölümden en az 5.5 almanız gerekmektedir.

İş geçmişiniz varsa bunu başvurunuzda belirtmeniz önemle tavsiye olunur çünkü kimi dersler iş tecrübesi edinmeyi gerektirmektedir ve böylece bu derslerden muaf olabilirsiniz.Diploma ve transkriptlerinizin İngilizce çevirileri olmalıdır.İngilizce CV hazırlamanız gerekmektedir.Eğer fonunuz varsa bunu da belirtmelisiniz.Pasaport ve vize belgelerinizi eklemelisiniz.Neden LMU’da eğitim almak istediğiniz, neden bu programa başvurduğunuz, program ile alakalı yeterliliğiniz ve mezuniyet sonrası planlarınızı anlatan bir motivasyon mektubu yazmalısınız. Motivasyon mektubunuz en fazla 1,500 kelime olmalıdır. Ayrıca size referans olabilecek kişinin bilgilerine de başvuru paketinde yer vermelisiniz.

Başvuru Tarihleri:

Başvurular mümkün olan en erken zamanda tamamlanmalıdır.

Eylül döneminde başlamayı düşünen öğrenciler Eylül ayına girmeden tüm başvuru işlemlerini tamamlamış olmalıdır.

Ücretler:

Ücretler, programlara göre değişim göstermektedir fakat genel itibariyle 20,000-50,000 sterlin aralığındadır.

 

Yüksek Lisans Eğitimi Başvuru Aşamaları

Başvurular internet üzerinden yapılabilmektedir fakat kimi programlar için istisnalar bulunmaktadır. Bu sebeple başvuru yaparkan dikkatli olunmalıdır.Öncelikle hangi bölümde eğitim almak istediğinize kurs listelerini kullanarak karar vermelisiniz.Edinmiş olduğunuz tüm diplomaların fotokopisini (ortaöğretimden başlamak üzere) başvuru paketinize eklemelisiniz. Kişisel bilgilerinize açık ve net bir şekilde belirtmelisiniz.İngilizce yeterliliğinizi kanıtlamalısınız.Bu belgeyi sağlayamıyor iseniz ILTS sınavında 6.5 ve her bölümden en az 6.0 almanız gerekmektedir.İş geçmişiniz varsa bunu başvurunuzda belirtmeniz önemle tavsiye olunur çünkü kimi dersler iş tecrübesi edinmeyi gerektirmektedir ve böylece bu derslerden muaf olabilirsiniz.Diploma ve transkriptlerinizin İngilizce çevirileri olmalıdır.İngilizce CV hazırlamanız gerekmektedir.Eğer fonunuz varsa bunu da belirtmelisiniz.Pasaport ve vize belgelerinizi eklemelisiniz.Neden LMU’da eğitim almak istediğiniz, neden bu programa başvurduğunuz, program ile alakalı yeterliliğiniz ve mezuniyet sonrası planlarınızı anlatan bir motivasyon mektubu yazmalısınız. Motivasyon mektubunuz en fazla 1,500 kelime olmalıdır.Ayrıca size referans olabilecek kişinin bilgilerine de başvuru paketinde yer vermelisiniz.

Ücretler:

Ücretler, programlara göre değişim göstermektedir fakat genel itibariyle 20,000-50,000 sterlin aralığındadır.

​​Üniversite eğitimini yurt dışında almak isteyen öğrencilere talepleri doğrultusunda uzman ve tecrübeli kadromuzla doğru, uygun, güvenli ve kaliteli bir eğitim hayatı için bilgilendirmeler yapıyor, yurt dışı üniversite hayallerinin gerçekleşmesi için destek veriyoruz.

Sizde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminizi yurt dışında almak ve hayalleinizi yurt dışındaki en iyi üniversitelerden birinde devam etmek istiyorsanız, ilgi duyduğunuz ülke, üniversite ve bölümlerle ilgili web sayfalarını inceleyiniz ve taleplerinizi başvuru formunu doldurarak bize iletiniz.

İrlanda'da Üniversite Eğitimi

İrlanda'da Üniversite Eğitimi

İrlanda üniversiteleri geleneksel ancak modern bir ortamda birinci sınıf eğitim sunar. İki düzineden fazla yüksek öğretim kurumunda binlerce akademik program mevcuttur. İrlanda üniversitelerinin uzmanlaştığı bazı temel alanlar doğa bilimleri, teknoloji, ekonomi ve sosyal bilimler olarak sıralanabilir. İrlanda'da yaklaşık iki düzine üniversite ve teknoloji enstitüsü bulunmaktadır. Ancak İrlanda'da lisans eğitimi almak Avrupa'nın diğer yerlerine göre biraz daha maliyetlidir. İrlanda'da lisans eğitimi genellikle 3-4 yıl sürer. Başvuru tarihleri kuruma ve öğrencilerin AB üyesi olan bir ülkenin vatandaşı olup olmadığına göre değişir. Dolayısıyla Türk öğrenciler için başvuru tarihleri eğitim alınacak üniversiteye ve bölüme göre farklılık gösterecektir.

İrlanda Üniversiteleri Eğitim Sistemi

İrlanda'da üniversite eğitimleri, üniversiteler ve yüksek öğretim alanında uzmanlaşmış kurumlar tarafından sunulmaktadır. Üniversiteler %90’ı devlet tarafından sağlanan yıllık yardım bedeli ve aynı zamanda öğrenci harçları, vakıflar, özel bağışlar ve tek seferlik hibeler ile finanse edilmektedir. Her üniversite kendi yönetim organına sahiptir ve mali durumu üzerinde tam kontrol sağlamakla yükümlüdür. Üniversiteler fakülte ve bölümlerden oluşur.

İrlanda üniversitelerinin eğitim sistemi “3. seviye eğitim” olarak da adlandırılır. 3. seviye eğitimler, üniversite sektörü, teknoloji sektörü ve eğitim kolejleri olarak üçe ayrılır. Bunlar, büyük ölçüde devlet tarafından finanse edilirler. Diğer yandan tercih edebileceğiniz birçok bağımız özel kolej de mevcuttur.İrlanda'da özerk ve kendi kendini yöneten üniversiteler de bulunur. Bu kurumlar lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde akademik programlar sunarlar.

İrlanda Lisans Eğitimi Kabul Şartları

Lizbon Antlaşması’nı imzalayan ülkelerden birinde lise eğitimini başarıyla tamamladıysanız, geçerli bir okul bitirme belgesine sahipseniz ve kendi ülkenizde üniversite eğitimi almaya hak kazandıysanız, İrlanda'da üniversite eğitimi için başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak, İngilizce seviyenizi kanıtlamanız ve daha önce ikinci bir dil eğitimi almış olmanız istenir. Bazı durumlarda, eğitim almak istediğiniz bölüme özgü gereksinimleri de karşılamanız gerekir. Örneğin, matematik bölümüne başvuruyorsanız, önceden matematik eğitimi almış olmanız gerekir.

Eğer İngilizce ana diliniz değilse, İngilizce dil yeterliliğinizi lise eğitiminiz sırasında aldığınız notlar veya TOEFL/IELTS sınavlarından aldığınız puanlarla kanıtlamanız gerekir. TOEFL sınavı için istenen minimum puan genellikle 570 (yazılı sınav) veya 90 (online sınav) olup, IELTS sınavı için 6.5 puandır.

Başvuru Dönemi ve Tarihleri

Son başvuru tarihleri kuruma ve üniversite eğitimi almak isteyen öğrencinin AB üyesi olup olmadığına göre değişir. AB vatandaşı olup lisans eğitimi alacak yabancı öğrenciler için son başvuru tarihi 1 Şubat'tır. Geç başvurular için son tarih 1 Mayıs'tır.AB vatandaşı olan/olmayan mezunlar ve AB vatandaşı olmayan lisans öğrencileri için son başvuru tarihleri eğitim alınacak bölüme göre farklılık gösterir. Bu nedenle, akademik programın veya bölümün web sitesinde yayınlanan son başvuru tarihlerine bakmak gerekir.

İrlanda’da Lisans Eğitimi Süresi

İrlanda'da lisans eğitimleri, eğitim alacağınız yere bağlı olarak 3-4 yıl sürecektir. İrlanda'da lisans eğitimi alırken ayrıca 4 yıllık bileştirilmiş yüksek lisans eğitimi almak da mümkündür. Ancak bu tip birleştirilmiş programlar sadece bilim ve mühendislik gibi belirli bölümlerde mevcuttur.

İrlanda Vizesi

Yabancı öğrencilerin vize almak için AVATS web sitesinden online randevu almaları gerekir. Başvuru yaptıktan sonraki adımlar şunlardır;Vize tipi hangi ülkeden başvuru yapacağınıza göre değişeceğinden, talimatları dikkatlice okuyun. Başvuru formunuzun, orijinal pasaportunuzun, pasaport boyutlu renkli fotoğraflarınızın imzalı bir özetini göndermeniz, ilgili ücreti ödemeniz ve istenen tüm evrakları eksiksiz sunmanız gerekir.Buraya tıklayarak başvuru durumunuzun 'onaylandı' olarak güncellenip güncellenmediğini kontrol edin, ondan önce uçak bileti almayın. Eğer vizeniz onaylanmazsa, iki ay içinde yeniden başvuru yapabilirsiniz.Ülkeye vardıktan sonra, Kayıt Ofisi ile İrlanda Vatandaşlık ve Göçmenlik Dairesi'nden randevu alın. Oturma izni almak için 300 € ücret ödemeniz gerekmektedir.

İrlanda'da Konaklama

İrlanda'da üniversite öğrencileri konaklama konusunda geniş bir seçeneğe sahiptir. Bazı öğrenciler, birçok kolejde bulunan kampüs içi konaklama birimlerinde kalmayı tercih eder. Kampüste konaklama her zaman çok talep görür, ancak oldukça pahalı olabilir ve yer bulmak zordur.

Öğrenci Yurtları

Tüm üniversitelerde, özel yatak odası ve ortak mutfak, oturma odası ve banyo bulunan, genellikle 4-8 kişilik dairelerden oluşan yurtlar bulunur. Kampüs içi konaklamalar, Eylül ve Şubat aylarında olmak üzere 2 taksitte ödenmelidir. Bu konaklama birimlerinin çoğunda, kirayıı aylık olarak ödemek mümkün değildir. Genellikle depozito olarak bir aylık kirayı peşin ödemeniz gerekir, depozito mezun olduğunuzda size geri ödenecektir.

Kiralık Daireler

Tamamen bağımsız olmak isteyen öğrenciler yemeksiz (kendi yemeklerini kendileri yapmaları gerekir), kiralık konutları/daireleri tercih ederler. Öğrenciler kiralarını aylık ve peşin olarak öderler. Kira döneminin başlangıcında, bir aylık kirayı depozito olarak ödemeniz gerekir, bu depozito evden ayrılacağınız zaman size geri ödenir (eve herhangi bir zarar vermemiş olmanız koşuluyla). Bir kira sözleşmesinin normal süresi 9 veya 12 aydır. Bir kira sözleşmesini önceden bildirmeksizin bozar veya kira sözleşmesine uymazsanız depozitoyu geri alamazsınız. Tesisten ayrılmadan bir ay önce ayrılacağınızı bildimeniz gerekir.

Aile Yanında Konaklama

Bazı öğrenciler bir ailenin yanında konaklamayı tercih ederler. Bu şekilde yine bağımsız olursunuz, ancak yeni bir ülkede yaşama deneyiminizde size yardımcı olacak bir ailenin yanında, bir evin konforunda yaşamış olursunuz. Ev sahibi bir ailenin yanında kalmak, öğrencilerin yeni bir ülkede yaşamaya alışmaları için harika bir yoldur.

İtalya'da Üniversite Eğitimi

İtalya'da Üniversite Eğitimi

İtalya’da eğitim sistemi Türkiye’de uygulanan sistemden bir takım farklılıklar göstermektedir. İtalya’da öğrenciler lise eğitimi bitene kadar 13 yıl, lisansta ((BSc.(Bachelor of Science)) 3 yıl süreyle eğitim alırlar. Sonrasındaki süreç yine yüksek lisans ve doktora olarak devam etmektedir. Yüksek lisans programları MSc. (Master of Science) olduğu zaman iki yıl sürmektedir. Fakat yine 1 yıllık Specializing Master programları da bulunmaktadır.

Eğitimimizdeki bu farklılıklardan dolayı İtalya’da okuyacak olan öğrenciler, eğitimlerine gitmeden yılın belirli zamanlarında İtalya Konsoloslukları aracılığı ile denklik işlemlerini yaptırmakla yükümlüdürler.

Üniversite Giriş Koşulları

Bir öğrencinin İtalya’da lisans veya yüksek lisans eğitimi alabilmesi için okulların giriş prosedürleri birbirinden farklılık göstermekle birlikte en çok dikkat edilen iki madde; dil yeterliliği ve not ortalamasıdır.

Lisans eğitiminde İtalya’da ki çoğu devlet üniversitesi kabul şartları arasında, İtalya’da devlet tarafından düzenlenen üniversite giriş sınavında başarı beklemektedir. Bunun yanı sıra özel okulların bir kısmı belirli bölümler için (tıp, ekonomi…) kendi sınavını düzenleyip,diğer bir kısmı tasarım bölümlerine ilgi duyan öğrenciler için öğrencinin yeteneklerini görebilecekleri portfolio sunumunu görmek istemektedir.

Okulların başvuru tarihleri yine devlet ve özel üniversiteler için birbirinde farklı olmakla birlikte, başvurular genellikle Ocak ayında başlayıp Mayıs-Haziran dönemine kadar devam etmektedir. Sınavla alım yapan bazı devlet üniversiteleri için bu süreç Nisan-Ağustos olarak  gerçekleşebilir.

İtalya’da Eğitim Masrafları

İtalya eğitim sistemine önem verip yatırıp yapan bir ülke olmakla birlikte devlet üniversitelerinde yıllık eğitim ücretleri 1000€ ile 4000€ arasında, özel üniversitelerde ise 6000€ ile 35000€ arasında değişiklik göstermektedir. Okullar kendi bünyelerinde öğrencilere eğitim, konaklamayemek gibi giderleri için çeşitli burslar sağlamaktadır. Ayrıca yine İtalya hükümeti devlet üniversiteleri için kendi bünyesinde burslar da vermektedir.

İtalya’da eğitim alan bir öğrencinin ayrıca yaşam masrafları bulunduğu şehre göre değişiklik göstermektedir. Aylık konaklamaulaşımyeme-içme masrafları bir öğrenci için ortalama 750€ ile 1000€ arasındadır. Bu rakamlar büyük şehirler ve öğrenci tercihlerine göre artış gösterebilir.

Bu doğrultuda son yıllarda eğitim için İtalya’ya giden öğrenci sayısında oldukça artış gözlemliyoruz.

Macaristan'da Üniversite Eğitimi

Macaristan'da Üniversite Eğitimi

Macaristan üniversitelerinde eğitim alabilmek için öncelikle lise diploması, dil yeterliliğinin kanıtı ve giriş sınavı koşulu bulunur. Akademik takvim Türkiye'dekine benzer bir şekilde Eylül'de başlayıp Haziran'da sona erer. Macaristan üniversitelerindeki lisans programlarına iki ayrı dönemde başvuru yapılabilir. Sınavsız üniversite kategorisindeki Macaristan üniversitelerine girmek için, YKS'ye girmek zorunda değilsiniz. Güz dönemi için kayıt tarihi 15 Şubat, bahar dönemi için ise 15 Kasım'dır. Macaristan'da lisans eğitimi genellikle 3 yıllık tam zamanlı eğitim olarak sunulur, bunun yanı sıra yarı zamanlı veya online eğitim seçenekleri de mevcuttur.

Macaristan Üniversiteleri Eğitim Sistemi

Macaristan'ın eğitim sistemi 600 yılı aşkın bir süredir akademik mükemmelliği temsil etmektedir. Birçok kolej doğrudan bir üniversiteye bağlıdır ve üniversitenin kolej fakülteleri olarak çalışır. Macaristan üniversiteleri genellikle hem kolej hem de üniversite düzeyinde eğitimler verir. Macaristan'daki eğitim kurumları 2005 yılından beri Bologna Süreci düzenlemelerine göre faaliyet göstermektedir. Bu yeni sisteme göre Macaristan'daki kolejler ve üniversiteler ancak gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri verebilmektedir. Bu, aynı zamanda verilen tüm derecelerin AB ve diğer birçok ülkede eşdeğer ve devredilebilir olduğu anlamına gelir.

Macaristan Lisans Eğitimi Kabul Şartları

Macaristan'daki bir üniversiteye veya koleje kabul edilmek için öğrencilerin belirli giriş koşullarını karşılaması gerekir. Bunlar temel olarak lise diploması veya lisans derecesi (yüksek lisans programı için), dil yeterliliğinin kanıtı ve giriş sınavı olarak sıralanabilir. Lise Diploması ve Transkript: En son eğitiminize ait diplomanız ve transkriptleriniz, programın hangi dilde verildiğine bağlı olarak Macarca veya İngilizceye çevrilmelidir.Giriş Sınavı: Bu, sadece Macaristan'daki bazı bölümler için istenen kabul şartlarından biridir. Kendi ülkenizdeki üniversite giriş sınavına girmediyseniz, sınavdan geçerli bir puan alamadıysanız veya AB üyesi olan bir ülkenin vatandaşı değilseniz, lisans eğitimine başlamadan önce genellikle ilgili kurumun hazırlık kurslarından birine kaydolmanız gerekecektir. Bu kurslar yaklaşık 2 dönem sürer ve programa veya kuruma bağlı olarak değişen eğitim ücretleri uygulanır.Dil Yeterlilikleri: Macaristan'da İngilizce eğitim veren programların giriş sınavlarının bir parçası olarak öğrencilerin İngilizce becerileri değerlendirilir. Aksi takdirde, öğrencilerden IELTS veya TOEFL sınavlarından aldıkları puanlar istenecektir. Macaristan üniversitelerinde lisans eğitimi için istenen minimum İngilizce dil puanları şöyledir:

  • 5.0 – 6.0 IELTS puanı

  • 60-80 TOEFL puanı

Macaristan’daki Bazı Üniversiteler 

  • Peç Üniversitesi

  • Debrecen Üniversitesi

  • Budapeşte Teknoloji Üniversitesi

  • Orta Avrupa Üniversitesi

  • Szeged Üniversitesi

Başvuru Dönemi ve Tarihleri

Macaristan'ın akademik takvimi Eylül'de başlayıp Haziran'da sona erer. Temmuz ve Ağustos ayları yaz tatili için ayrılmıştır.

Macarca dilinde eğitim veren derece programları için genellikle iki ana başvuru dönemi bulunur: Güz döneminde başlayan eğitimler için kayıt tarihi 15 Şubat, bahar döneminde başlayan eğitimler için kayıt tarihi 15 Kasım'dır.

Eğitim dili İngilizce olan derece programları ve kurslar için başvuru tarihleri değişkenlik gösterebilir. Genel olarak yabancı öğrencilerin eğitim başlamadan bir önceki dönemde başvuru yapmaları gerekir. Macaristan'da güz dönemi Eylül ayının ilk haftasından Ocak ayının sonuna kadar sürer. Bahar dönemi Şubat ayının ilk haftasında başlar ve Haziran sonuna kadar sürer.

Başvuru için gerekli olan öncelikli belgeler:       

  • CV

  • Diploma (lise ya da lisans)

  • Transkript (Not dökümü)

  • Pasaport

  • Referans Mektubu

  • Niyet mektubu

 

Macaristan’da Lisans Eğitimi Süresi

Macarlar yüksek öğretime çok önem verirler ve bu durum eğitim programlarının kalitesine açıkça yansır. Macaristan üniversitelerinde öğrenciler bilim, beşeri bilimler, güzel sanatlar ve sosyal bilimler gibi çok sayıda lisans programından birinde eğitim almayı tercih edebilirler. Macaristan'daki lisans programları, modern imkanlar, uluslararası fakülteler ve zengin öğrenci nüfusu ile dünya standartlarındadır. Programlar genellikle en az üç yıllık tam zamanlı eğitim olarak sunulur. Tercihe göre yarı zamanlı veya online eğitim seçenekleri de mevcuttur. 

Macaristan Vizesi

Macaristan'da 90 günden fazla kalmak isteyen ve AB vatandaşı olmayan yabancı öğrencilerin ülkede kalabilmek için uzun süreli öğrenci vizesine başvurmaları gerekir. Macaristan için öğrenci vizesi gereksinimleri farklılık gösterebilir, bu nedenle kendi ülkeniz için geçerli olan başvuru koşulları hakkında önceden bilgi edinmek önemlidir. Öğrenci vizesi almak için, önce bir üniversiteden teklif almanız gerekir. Öğrenci vizesi almak için vatandaşı olduğunuz ülkede yetki sahibi olan Macaristan Konsolosluğu veya Büyük elçiliği aracılığıyla başvuru yapmanız gerekir. Vizenin işlenmesi genellikle yaklaşık bir ay sürer, ancak bazı durumlarda daha uzun da sürebilmektedir, bu nedenle oluşabilecek herhangi bir aksaklığı önlemek için mümkün olduğunca erken başvuru yapmalısınız. 

Macaristan'da Konaklama

Macaristan'da birkaç çeşit konaklama alternatifi vardır, ancak en ucuzu genellikle gideceğiniz üniversite tarafından işletilen yurtlardır. Yurtta kalmanın avantajı uygun ücretler, her zaman arkadaşlarınıza yakın olmak ve büyük toplulukların genellikle birlikte yaşayarak yaratılıyor olmasıdır. Öte yandan, mahremiyeti seviyorsanız daire kiralamak da uygun bir seçenek olacaktır. Bu şekilde Macarların nasıl yaşadığına dair ilk eden fikir edinme şansınız olur. Ücretler, başkentte ya da dışında yaşamanıza göre farklılık gösterecektir:

Budapeşte'de kiralar ayda 70.000–150.000 HUF veya 120.000–200.000 HUF civarındadır, buna genel giderler dahildir. Ev sahipleri genellikle peşin depozito ödemenizi ister, bu da en az 2 aylık kira ücretini ödemeniz gerekeceği anlamına gelir.

travelEDU Yurtdışı Eğitim Ücretsiz Başvuru Desteğine Neler Dahil?

  • Eğitim danışmanlarımız ile ofisimizde veya telefon/skype üzerinden yapacağınız ücretsiz danışmanlık hizmeti

  • Başvuru için tavsiye edilen üniversitelerin tam donanımlı listesi

  • Başvuru formlarının doldurulması ve evrak kontrollerinin yapılması

  • Motivasyon mektubu tavsiye ve kontrol desteği

  • Gerekli belgelerin hazırlanması konusunda destek

  • Mevcut burslar konusunda tavsiyeler ve yönlendirmeler

  • Hangi teklifi kabul etmeniz gerektiğiyle ilgili tavsiyeler

  • Başvuru sürecinden kayıt anına kadar destek

  • Vize başvuru işlemleri ve evrak hazırlama süreci desteği

  • Konaklama tavsiyeleri ve yönlendirmeler

 

Macaristan’da Üniversite Eğitimi Alın

Macaristan’da üniversite eğitimi almak istiyorsanız, travelEDU olarak size destek sağlamaktan mutluluk duyarız. Uzman personelimiz başvuru süreci ve eğitiminizle ilgili her türlü konuda size yardımcı olacaktır. İstanbul ofisimizi ziyaret edebilir ya da telefonla bize ulaşarak ücretsiz danışmanlık randevusu alabilirsiniz.

Makedonya'da Üniversite Eğitimi

Kuzey Makedonya'da Üniversite Eğitimi

Uluslararası Balkan Üniversitesi
Uluslararası Balkan Üniversitesi
Uluslararası Balkan Üniversitesi
Uluslararası Balkan Üniversitesi

KUZEY MAKEDONYA

Balkanların Kalbi Kuzey Makedonya’da şanlı geçmişimizden, aydınlık geleceğe uzanan ilim ve bilim merkezi Uluslar arası Balkan Üniversitesinde okuma imkanı sizleri bekliyor. Avrupa Birliğine de yakın zamanda girmesi beklenilen aday ülke Kuzey Makedonya, sunmuş olduğu güven ortamı, ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi yapısıyla tam bir öğrenci ülkesidir.

Üniversitemizin de kurulu olduğu; Kuzey Makedonya'nın Başkenti Üsküp, bir çok türkümüze esin kaynağı olmuş Vardar Nehri'nin iki kıyısına kurulmuştur. Makedon dilinde Skopye olarak adlandırılan şehir, tarihi ve kültürel özellikleri ile yabancılık hissetmeyeceğiniz bir çok yere sahiptir.

1392’de Osmanlı topraklarına katılan şehir, 500 yıldan fazla bir süre Osmanlı egemenliğinde kalmış kadim bir şehirdir. Bu nedenle Üsküp’te çok sayıda Osmanlı eserine rastlanmaktadır. Üsküp’ün İlim ve bilim Merkezi olan Üniversitemiz, bir çok tarihi bağlarımızın olduğu Kalkandelen, Gostivar, Manastır, Ohrid, Prizren, Priştine, Selanik, Sofya, Belgrad ve Saraybosna’ya komşu konumuyla merkezi bir mevkiye de sahiptir.

Tarihi bağlarımızın olduğu Üsküp, İstanbul’a hava ulaşımı ile 1 saatlik bir süre ile yanı başımızda diyebileceğimiz bir konumda yer almaktadır. Ekonomik yönden ele alındığı zaman Türkiye ile aynı şartlara sahip olmakla beraber; ulaşım, iletişim, gıda gibi gündelik hayatın ihtiyaçlarında Türkiye şartlarının altında ekonomik avantaja sahip bir şehirdir. Üsküp’te Konaklamada çok rahat ve ekonomiktir. Üniversitemiz öğrencilerine yurt imkanı sağlarken, kiralık ev bulmalarına da yardımcı olmaktadır.

Tiyatro, Opera, Sinema, Kültür Merkezleri, spor tesisleri, gelişmiş kafe ve restaurant yapısı, mesire alanları, kanyonu, Kış Turizmi ve renkli gece hayatıyla Üsküp yaşan ve canlı bir şehirdir. Geleceğini, çok kültürlü uluslararası bir ortamda hiçte yabancısı olmadığı bir şehirde şekillendirmek isteyen tüm gençlerimizi Uluslararası Balkan Üniversitesi ailesine davet ediyoruz.

ULUSLAR ARASI BALKAN ÜNİVERSİTESİ

Balkanların Kalbi Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te faaliyet gösteren Uluslararası Balkan Üniversitesi, %100’e varan Burs imkanları ve %100 İngilizce eğitiminin yanı sıra uluslararası akademik kadrosu, tam donanımlı ve yeni kampüsüyle 150’den fazla uluslararası anlaşma ile öğrencilerine Avrupa’da eğitim imkanı sunarak, onları başarılı bir kariyere hazırlıyor.

7 Fakültede 40’dan fazla Lisans, Lisansüstü, doktora programı ve İngilizce Dil okuluyla Uluslararası Balkan Üniversitesi eğitimde evrensel değerlere dayalı yenilikçi ve modern yaklaşımlar benimsiyor. Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin bazı bölümleri ÖSYM kılavuzunda yer almaktadır. Aynı zamanda Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin YÖK Denkliği bulunmaktadır. 

Üniversitemizin Fakülteleri; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ile dünya barışına katkı yapan, insani yükümlülüklerinin farkında olan ve gelişmekte olan küresel dünyanın zorlu ortamında; bilgi birikimine sahip, tecrübe edinmiş, rekabetçi bireyler ve geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz.

Kuzey Makedonya ve Türkiye'nin alanlarında saygın ve tecrübeli öğretim üyelerinden oluşan akademik kadrosu, çağdaş, nitelikli ve kaliteli eğitim anlayışı ile Uluslararası Balkan Üniversitesi, 2017 Yılında Şangay Üniversiteler Sıralamasında Makedonya'nın en iyi üniversitesi seçilmiştir. Eğitimdeki yüksek kalitesinin yan sıra Uluslararası Balkan Üniversitesi, Makedonya’da Erasmus+ ve Mevlana Öğrenci ve Personel değişim programını en iyi uygulayan üniversitedir.

Uluslararası Balkan Üniversitesi, Türkiye ve Makedonya’da Akredite edilen bir yükseköğretim kurumu olmasının yanında; YÖK tarafından tanınırlığa ve denkliğe sahip, ÖSYM Kılavuzunda yer alan Makedonya’daki ilk ve tek üniversitedir.

Her yıl sayısız kongre, sempozyum ve konferansa ev sahipliği yapan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde, spor faaliyetleri, bahar festivalleri ve bağış-yardım kampanyaları gibi birçok kültürel ve sosyal faaliyetler de düzenleniyor.

Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz, almış oldukları rekabetçi ve uluslararası eğitimle; başta devlet kurumları olmak üzere Türkiye de ki Lider kuruluşlarda, vakıflarda, yükseköğretim kurumlarında, yüksek standartlarda kariyere sahip olmuşlardır.

Uluslararası Balkan Üniversitesinde kaliteli bir üniversite hayatını geride bırakan mezunlarımız, almış oldukları rekabetçi ve uluslararası eğitimle Başta devlet kurumları olmak üzere Türkiye'de ki Lider kuruluşlarda; Memurluktan Bürokrasiye; Medya-İletişimden Yayıncılığa; Ulaştırma-Lojistikten Haberleşmeye; Finans'tan Enerji'ye; Tekstilden Otomativ'e; devlet ajanslarından vakıflara; yükseköğretim kurumlarından liselere kadar bir çok sektörde yüksek standartlarda kariyere sahip oldular.

Gelecek için Mükemmelik!  

Video Linki: https://www.youtube.com/watch?v=7GNcqrtcxM0

Fakülteler ve Bölümler:

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Fakültemiz, disiplinler arası bir yaklaşımla her geçen gün küreselleşen ve rekabetin arttığı iş dünyası içinde fark yaratan bilgi ve beceriler ile donatılmış, etik ve sosyal sorumluluk bilincine sahip, üretken bireyler yetiştirir; çağdaş
bilimsel ve pratik bilgi üretimine katkı sağlar. 

 

İş dünyasının ve toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayan, yaşadığı toplumun ihtiyaçlarını bilen, evrensel ölçülerde uygulamaya destek veren, araştırma faaliyetleriyle desteklenen, yenilikçi ve sürdürülebilir bir eğitim ortamı içinde mesleki bilgi, tecrübe ve Bilişim-İletişim becerilerini kazanmış geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz.

Bölümler:

  • Uluslararası Ekonomik İlişkiler,

  • Bankacılık ve Finans,

  • İşletme

  • İş İdaresi

Mühendislik Fakültesi

Reformist yaklaşımlarla akademik programları ve bilimsel araştırma çalışmaları yürütmek, mevcut altyapıyı kullanarak sürekli geliştirmek; bilgi ve becerilerini yukarıya taşıyan, toplumsal ve etik sorumluluk sahibi mühendisler yetiştirmek; bilginin teknolojiye ve toplumsal faydaya dönüşümünü sağlayan temel, uygulamalı ve disiplinlerarası araştırma ve eğitim programları yürütmek; yurt içi ve dışında sanayi, sivil toplum ve kamu kuruluşları ile yakın işbirliği kurarak çalışmalar yürütmek, ülke kalkınmasına ve toplum refahına katkıda bulunmaktır.


İleri teknoloji gelişmeleri takip ederek, ülkedeki ilklere imza atacak, robotik gelişmeleri destekleyecek ve bu alanda dünyada ses getirecek çalışma yapabilecek geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz.
 

Bölümler:

  • Mimarlık,

  • Endüstri Mühendisliği,

  • Bilgisayar Mühendisliği,

  • İnşaat Mühendisliği

Eğitim Fakültesi

Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri eğitime ve bilime verdikleri önemle ölçülmektedir. Eğitim sisteminin en önemli belirleyicisi, sistemi işleten bireylerin niteliğidir. Bu bağlamda, Eğitim Fakültemiz çağın gereklerine uygun, nitelikli öğretmenler yetiştirmektedir. Bununla birlikte fakültemiz bünyesinde yer alan Psikoloji ve PDR bölümleriyle, insan psikolojinin her zaman kılavuza ihtiyaç duyacağı nitelikli güçlü bireylere ihtiyaç duymasından dolayı, bu bölümlerdeki öğrencilerimiz de tıpkı bir öğretmen yetiştirme hassasiyetiyle bu fakültede ki öğrencilerimizi topluma faydalı, yaşadığı toplumun hassasiyetlerinin farkında olan ve toplumuna rehber olabilecek geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz.
 

Bölümler:

  • Türkçe Öğretmenliği,

  • İngilizce Öğretmenliği,

  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR)

Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi'nde kaliteli hukuk eğitimi kaliteli ve kanıtlanmış mevzuatın öğretilmesi yanında ezbercilikten uzak davranan, hukuki olayları ve sorunları aklın, mantığın ve vicdanın terazisinde tartabilen, yorum yapma yeteneğine
sahip, çatışan çıkarları doğru ve kararlılıkla değerlendirip dengeleyebilen, Uluslararası Hukukun baz alındığı, toplumsal demokratik gelişime katkı sağlayacak, adaleti tahsisi edecek bireyler yetiştirmek en önemli gayemizdir.
 

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Öğrencilerine çağdaş düzeyde eğitim sunan İTBF, öğrencilerinin uzmanlık alanlarında analitik düşünceye sahip, uygulama ve araştırma yeteneği gelişmiş, uluslararası platformlarda yer alabilecek donanımlı ve girişimci bireyler olarak mezun olmalarını hedeflemektedir. Bilimselliği temel alarak, çağdaş ve eleştirel bakış açısına sahip, insani ve etik değerlere bağlı olarak ulusal, uluslararası alanlarda çalışmalara katkıda bulunup bilim üretmeyi hedeflemektir. Teorik alandaki bilimsel çalışmaların yanında öğrencilere sunduğu uygulama olanaklarıyla da öğrencilere eşsiz bir bilim ve uygulama ortamı sağlanmaktadır.
 

Bölümler:

  • Psikoloji,

  • Siyasal Bilimler

  • Klinik Psikoloji

İletişim Fakültesi

İletişim Fakültesi olarak hazırladığımız nitelikli eğitim programlarımız ile alanında uzman öğretim kadromuz, çağın gereklerine uygun teknik altyapımızla ülkemizin ve bölgemizin en iletişim fakültelerinden biri olmakta kararlıyız. Bu vizyona ulaşmak için toplumsal duyarlılığa sahip, yeterli entelektüel birikim elde etmiş, etik ilkelerden asla ödün vermeyen, alanıyla ilgili uzmanlık ve teknik bilgilere sahip, İş dünyasının ve toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayan,
yaşadığı toplumun ihtiyaçlarını bilen, evrensel ölçülerde uygulamaya destek veren, ülke ve toplum ihtiyaçlarının farkında olan iletişim alanında geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz.
 

Bölümler:

  • Halkla İlişkiler,

  • Yeni Medya ve İletişim

Sanat ve Tasarım Fakültesi

Kuzey Makedonya’nın eğitim alanındaki en iyi üniversitesi seçilen üniversitemizin kaliteli eğitimine yakışır disiplinlerarası eğitim sunarak siz gençleri güzel yarınlara taşımayı hedeflemekteyiz. Balkan ile Anadolu'nun kültürünü sentezleyebilen, bilgili, bilimsel araştırmaya açık, sanat tarihi ve tüm sanat disiplinleriyle donanımlı, modern ve çağdaş anlayışları takip edebilen, Kendi toplumsal dinamiklerini tanıyan, kültür değerlerini temel alan, Teknik ve ilmi gelişmeleri yakından takip edebilen, Sanat ve Tasarım alanında özgün ve yeni projeler üretebilen, Sanat eserini insanlar üzerindeki etkisini kurgulayabilen, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyoruz.
 

Bölümler:

  • Grafik Tasarım,

  • Sanat Tasarım,

  • Moda Tasarım

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

  • Lise Diploması: Diplomanın aslı; asıl diplomaya “Apostil” Onay mührü yaptırılmalıdır. (Kaymakamlık yada valiliklerden yaptırılabilir. Apostil mührünün farklı bir kağıda yapılması geçersizdir. Diplomanın olmaması halinde, Diploma Kayıp Belgesi (apostilli olacak ) geçerli olacaktır.

  • Her yılın ayrı ayrı ders not dökümünü gösteren çizelge (Transkript) - (her yıl için detaylı doldurulması gerekir ve mavi veya kırmızı mühürlü olmalı).

  • Özel Okul Lise mezunları için, Türk Milli Eğitim Bakanlığından okulun akredite olduğunu gösteren belge alınması gereklidir. (Sadece özel okuldan mezun olan öğrencilerimiz için gereklidir, temin edilemiyor ise üniversiteye bildirilmeli)

  • Nüfus Kayıt Belgesi (Aslı)

  • İkametgah (Aslı)

  • Vekaletname: Üniversitemizin Hukuk işleri sorumlusuna, sizlerin adına Bakanlıklarda işlem yapabilmesi için verilmektedir. Örneğini sitemizden bulabilir Türkiye'deki noterde aynısını yapabilirsiniz.

Oturma İzni İçin Gereken Belgeler:  (Hepsi apostilli olacak)

  • Pasaport: Pasaportun en az 15 ay geçerli süresi olmalıdır. Yeşil veya hususi pasaportlara oturma izni alınamaz. 

  • Adli Sicil Belgesi: Adli sicil belgesinde söz konusu kişinin doğum tarihinin, gün, ay, yıl olarak tamamı gösterilmesi gerek.( ayrıca Adli sicil kaydı ibaresi ile birlikte Adli Sicil Arşiv kaydı ibaresinin de yazması gerekmektedir ) Apostilli olacak

  • Taahhütname: Evrak sadece Büyükelçiliklerden başvuranlar için ve öğrenci reşit değil ise gerekecek, reşit olanlar ve başvuruyu Kuzey Makedonya’dan yapacak olanlar için gerekmemektedir. Öğrencinin velisi tarafından Türkiye’de noterde, velisi bulunduğu kişinin Kuzey Makedonya'daki ikamet ve eğitim masraflarını karşılayacağını belirtmesi gereken bir belgedir. Apostilli olacak

  • Sağlık Sigortası - Provizyon belgesi : Öğrencinin Türkiye'de bağlı olduğu sağlık kurumundan sigortalı olduğunu gösteren belge. Söz konusu belgenin ıslak mühürlü olması gerekir. Eğer öğrenci devlet sigortasını kullanmıyor ise özel sağlık sigortası yapması gerekir. Özel sigorta yapılırken dikkat edilmesi husus sigortada SEYAHAT ibaresinin bulunmaması gerekir.

  • SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI değil sadece ÖZEL SAĞLIK SİGORTA olarak hazırlanması gerekir. Apostilli olacak

  • Fotoğraf: Biometrik 8 (sekiz) adet fotoğraf. Beyaz tabanlı, uygun kıyafetli ve 30x35 cm ebatlarında olmalıdır.

  • Yurt veya kira sözleşmesi. Bu belge öğrencinin Kuzey Makedonya'da ikamet edeceği kurum veya sözleşme yapacağı şahıslar tarafından noter onaylı olacak şekilde hazırlanacaktır. (Belge Makedonca hazırlanacağı için tercümeye gerek kalmayacaktır)

  • Yukarıda belirtilen orjinal belgelerin hepsi Makedoncaya tercüme edilip noterde onaylanması gerekir. Tercüme ve noter işlemleri Kuzey Makedonya Cumhuriyetinde yapılacaktır.

Pandemi (Covid-19) Özel Durumu

Uluslararası Balkan Üniversitesi, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde kayıt yaptıran öğrencileri için Türkiye'de Misafir Öğrenci Olarak 1 yıl eğitim alma hakkı tanımıştır. (Pandemi dolayısıyla eğitim örgün olarak anlaşmalı devlet üniversitelerinde yapılacaktır.) Anlaşmalı üniversiteler en kısa sürede sizlerle paylaşılacaktır.
 

Ön kaydını ve kesin kaydını almış olduğumuz öğrencilerimizden 1 yıl Türkiye'de misafir öğrenci olarak eğitim almak istiyorum dilekçesi alınmalıdır. Öğrenci Türkiye'de alacağı eğitimi Türkçe olarak alacaktır. 

 

 

2021-2022 (Bir sonraki yıl) eğitim öğretim döneminde hazırlık sınıfı ile İngilizce hazırlık eğitimi alacak daha sonraki yıl (2022-2023) kaldığı sınıftan eğitimine devam edecektir.

Alanında uzman yurtdışı eğitim danışmanlarımız, Size uygun ve kaliteli dil okulu seçmede yardımcı olacaklardır. Uluslararası Balkan Üniversitesi Başvurusu için lütfen aşağıdaki linki tıklayıp, formu doldurunuzç

Detaylı bilgi ve başvuru için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

Rusya'da Üniversite Eğitimi

Rusya'da Üniversite Eğitimi

Rusya’da Eğitim – Rusya Üniversiteleri

Dünyanın artık geleceğe dayalı insanların en çok güvenini sağlayan bir ülke haline gelen Rusya son yıllarda gösterdiği ekonomik ve kültürel gelişimiyle Avrupa’nın ve Asya’nın çeşitli ülkelerinde eğitim alan öğrenciler tarafından Rusya’da eğitim almak bir numaralı tercih haline gelmiştir.

 

Rusya’da Eğitim

Rusya’da eğitim almayı tercih eden öğrencilerin sayısından çok ciddi bir artış görülmektedir. Rusya’da eğitimin bu şekilde artmasının nedeni hem fiyatlarının uygun olması hem de eğitim kalitesinin yüksek olmasıdır. Rusya’dan alınan diplomanın Avrupa ve Asya’nın birçok ülkeleri tarafından tanınması Rusya’da eğitim tercihini arttıran en önemli etkenlerin başında geliyor.

 

Rusya Üniversiteleri eğitim yılı başlangıç tarihi eylül ayının ilk haftasıdır. Genel olarak Rusya’da eğitim alan öğrenciler eylül ayının başından haziran ayının sonuna kadar toplamda 10 ay eğitim görürler. Fakat bu süre bazı üniversitelerin kendine özgü yönetmeliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Lisans süresi genel bölümler kapsamında 4 yıl olmakla birlikte, yüksek lisans bölümleri 2 yıldır.  Rusya üniversiteleri Avrupa, Afrika ve Asya ülkeleri başta olmak üzere dünyanın diğer 4 kıtasında bulunan birçok ülkelerce tanınmaktadır. Dolayısıyla Rusya’da alacağınız diploma Türkiye başta olmak üzere Dünyanın birçok ülkesinde geçerlidir.

 

Rusya’da eğitim dili Rusça’dır. Rusya üniversitelerinde İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde de eğitim verilmektedir. Ancak üniversite sonrası Rusya’da çalışmak ve hayatınıza devam etmek istiyorsanız en iyisi Rusya üniversitelerinde Rusça eğitim almaktır. Rusya’da üniversite eğitimi eylül ayının ilk haftasında başlamaktadır. Önemli olan nokta Yabancı öğrencilerin Rusya üniversitelerinin açmış olduğu sınırlı sayıda kontenjanı ve davetiye çıkış süresi olan 25 iş gününü göz önünde bulundurarak ön başvurularını Nisan ayı itibariyle yapmaları tarafımızca tavsiye edilmektedir. Rusya’da bir dersin süresi 90 dakikadır. Bu sebeple yıllık aldığınız ders sayısı ne kadar az görünse de Rusya’da alınacak eğitimin saati bir o kadar fazladır.

 

Niçin Rusya’da Eğitim?

Rusya’da üniversite okumanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; kaliteli üniversite eğitimi, uygun fiyat ve mezuniyet sonrasında iş bulma potansiyelidir. Özellikle inşaat alanında ve mühendislik alanlarında Rusya’da çok fazla Rusça bilen işgücü açığı bulunmaktadır. Bunun yanında Türkiye’de YKS’ye girmeden kaliteli bir üniversiteye girmek ve aynı maliyetle okumak mümkündür. Mali boyutun yanında Dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olan Rusya Federasyonu her geçen yıl insanların gözünde güvenoyunu arttırmaktadır. Dolayısıyla Rusça dili ve potansiyeline son yıllarda daha da çok farkına varan veliler ve öğrenciler bu nedenle Rusya üniversitelerine sıcak bakmaktadırlar.

Her öğrencinin en büyük hayali hiç kuşkusuz gelecekte iyi bir mesleğe sahip olmaktır. Bu nedenle özellikle yükseköğrenim görürken okuyacağınız bölüm ve alacağınız eğitim oldukça önemlidir. Bu bakımdan Rusya üniversitelerinin dünya çapında bir eğitim verdiğini söylemek mümkün. Hatta şu an için dünyada hiçbir ülkede Rusya Federasyonu’nda bulunan bir üniversitedeki kadar uluslararası diploma denkliği anlaşmasına sahip olmadığını söyleyebiliriz. Özellikle Fen Bilimleri ve Mühendislik denilince akla ilk gelen üniversitelerin başında olan Rusya üniversiteleri, uzman matematikçi, fizikçi, kimyacı, jeolog ve doktor öğretim üyeleri kadrolarıyla dünya içerisindeki lider eğitim kurumları arasında gösterilmektedir.

Rusya’da bulunan üniversitelerden mezun olup yurt dışında görev yapan öğretim elemanları sayesinde üniversitelerin çok güçlü referansları ve ilişkileri mevcuttur. Dünya üzerindeki hemen hemen her üniversiteyle öğrenci değişim programları uygulamaktadırlar. Bu ilişkiler sayesinde bu üniversiteden mezun olan herhangi bir kişiye en uygun çalışma olanakları sağlanmaktadır.

 

Rusya’daki üniversitelerde verilen teorik bilgilerin seviyesi o kadar yüksektir ki bu alanda ansiklopedilere giren çalışmalara imza atan pek çok mezunu bulunmaktadır. Bu teorik bilgilerin kaliteli olması sayesinde mezunlar yeni icatlar yapabilmekte, var olan teknolojiyi daha ileri götürebilmektedirler.

 

Rusya Üniversiteleri Fiyatları – Eğitim Ücretleri

Rusya’da Üniversite fiyatlarının diğer alternatif ülkelerdeki üniversiteler ile kıyaslandığında büyük ölçüde daha uygun olduğunu göreceksiniz. Yıllık 1200$’dan başlayan fiyatlarla Rusya’da üniversite eğitimi, yada 1 yıl süreli Rusya’da Rusça dili eğitimi alabilirsiniz. Üniversite bölüm ücretleri (Moskova ve St. Petersburg şehirleri hariç) başta Nijni Novgorod, Krasnodar, Kazan, Saratov, Belgorod, Astrahan, Rostov, Ryazan ve Volgograd olmak üzere Rusya’nın ileri gelen şehirlerinde alınacak üniversite eğitiminin yıllık bölüm (lisans) bedeli ortalama 1500$-3000$ arasındadır.

 

Moskova üniversiteleri veya St. Petersburg üniversitelerinde eğitim almak isteyen bir öğrencinin bölüm (lisans) ücreti yıllık ortalama 3000$-6000$ arasındadır. Kısacası Moskova ve St.Petersburg şehirlerinde üniversite-yüksek lisans eğitimi Rusya’nın diğer büyük şehirlerindeki görülecek olan üniversite-yüksek lisans eğitiminden iki kat daha fazla maliyete sahiptir.

Rusya’da İlk 400'de Yer Alan Üniversiteler (2021)

Yüksek Öğretim Kurulu'nun referans aldığı akademik ranking sıralamalarından biri olan QS Akademik Dünya sıralamasına göre 2021 yılında ilk 400 içerisinde Rusya'dan 13 üniversite yer almaktadır. İlk 400'de yer alan üniversiteler şunlardır; 

  1. Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi  (Lomonosov Moscow State University) (74. sıra)

  2. Saint Petersburg Devlet Üniversitesi (Saint Petersburg State University) (225. sıra)

  3. Novosibirsk Devlet Üniversitesi (Novosibirsk State University) (228. sıra)

  4. Tomsk Devlet Üniversitesi (Tomsk State University) (250. sıra)

  5. Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü (Moscow Institute of Physics and Technology (MIPT / Moscow Phystech)) (281. sıra)

  6. Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi (Bauman Moscow State Technical University) (282. sıra)

  7. Moskova Ulusal Araştırma Üniversitesi (HSE University) (298. sıra)

  8. Moskova Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi (National Research Nuclear University MEPhI (Moscow Engineering Physics Institute) (314. sıra)

  9. Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi (RUDN University (326. sıra)

  10. Ural Federal Üniversitesi (Ural Federal University- UrFU) (331. sıra)

  11. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Ensitüsü (MGIMO University) (348. sıra)

  12. ITMO Üniversitesi (ITMO University) (360. sıra)

  13. Kazan Federal Üniversitesi (Kazan (Volga region) Federal University (370. sıra)

 

Rusya’daki Eğitim Alabileceğiniz Öğrenci Gönderdiğimi Bazı Kaliteli Üniversiteler

  • Moskova Devlet Üniversitesi (Lomonosov)

  • Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi

  • Moskova Devlet İnşaat Üniversitesi

  • Moskova Devlet Teknik Üniversitesi

  • Moskova Sivil Havacılık Teknik Üniversitesi

  • Moskova Havacılık Enstitüsü

  • Moskova Devlet Tıp Üniversitesi Sechenov

  • Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsü

  • Moskova Devlet Çaykovski Konservatuarı

  • Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi

  • St. Petersburg Devlet Üniversitesi

  • St. Petersburg Politeknik Üniversitesi

  • St. Petersburg İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi

  • St. Petersburg Denizcilik Teknikleri Üniversitesi

  • St. Petersburg Devlet Madencilik Üniversitesi

  • St. Petersburg Elektroteknik Üniversitesi ”LETI”

  • St. Petersburg Amiral Makarov Devlet Denizcilik Üniversitesi 

  • St. Petersburg Sivil Havacılık Üniversitesi

  • St. Petersburg Pavlov Devlet Tıp Üniversitesi

  • Nijniy Novgorod Lobaçevskiy Devlet Üniversitesi

  • Nijniy Novgorod İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi

  • Nijniy Novgorod Devlet Pedagoji Üniversitesi

  • Nijniy Novgorod Devlet Teknik Üniversitesi

  • Nijniy Novgorod Devlet Tıp Akademisi

  • Kazan Devlet Üniversitesi

  • Kazan Devlet Teknik Üniversitesi

  • Kazan Devlet Tıp Üniversitesi

  • Kazan Devlet Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Üniversitesi

  • Kazan Devlet Teknoloji Üniversitesi

  • Novosibirsk Devlet Üniversitesi

  • Novosibirsk Devlet Teknik Üniversitesi

  • Novosibirsk Tıp Akademisi

  • Novosibirsk Pedagoji Üniversitesi

  • Novosibirsk Devlet İnşat ve Mimarlık Üniversitesi

  • Kuban Devlet Üniversitesi

  • Kuban Devlet Teknik Üniversitesi

  • Kuban Devlet Tıp Üniversitesi

  • Astrahan Devlet Üniversitesi

  • Astrahan Devlet Teknik Üniversitesi

  • Rostov Na Donu Devlet Üniversitesi

  • Rostov Na Donu Devlet Tıp Üniversitesi

  • Ural Federal Üniversitesi

Rusya Hazırlık Okulları

Rusya’da tüm yurt dışından gelen öğrenciler lisans eğitimleri öncesi 1 yıl hazırlık okullarında hazırlık eğitimi görüp Rusça öğrenirler. Tamamının yabancı öğrencilerden oluştuğu 5-10 kişilik gruplar çerçevesinde Rusça dili eğitimi alırlar. Hazırlık okullarında ortalama günde 4.5 saat ve 10 ay kadar bir Rusça eğitiminin ardından Rusya Hazırlık sınıfı öğrencileri eğitim yılı sonu hazırlık sınavına tabi tutulurlar. Sınavı başarıyla geçen öğrenciler Rusça dili sertifikası alırlar. Rusça dili sertifikası alan öğrenciler Rusya’da diledikleri üniversiteyi ve bölümü seçip lisans yada yüksek lisans eğitimlerine başlayabilirler.

Rusya’da hazırlık okuyan öğrencilerin ilk dönem sonuna kadar lisans almak istedikleri bölümü bulundukları üniversiteye bildirmeleri gerekmektedir. Rusya üniversiteleri kendi bünyesinde olan hazırlık sınıfı öğrencilerinin seçtikleri bölüm çerçevesince ikinci dönem itibariyle ek ders vermektedirler.

Rusya Hazırlık Okulu Fiyatları

Rusya hazırlık okulu fiyatları 2000$ ile 4500$ arasında şehre ve üniversitelere göre değişkenlik gösterir. Moskova, St.Petersburg gibi şehirlerde alacağınız Hazırlık Okulu (Rusça dili eğitimi) 4000-5000$ olurken Nijniy Novgorod, Kazan, Belgorod, Saratov, Krasnodar, Astrahan gibi şehirlerde bu fiyat 2000$ a kadar düşmektedir.

Rusya’da Konaklama İmkanı!

Rusya üniversitelerinde hazırlık eğitimi alan öğrenciler üniversitelerin bünyesinde olan öğrenci yurtlarında konaklama imkanı bulurlar. Rusya’ya yurt dışından gelen tüm öğrencilerin Rusya Federasyonunda kaydı (ikametgah adresleri) üniversiteler tarafından öğrenci yurtlarına yapılır. Rusya Üniversitelerinin yurt fiyatları uygundur. Aylık 25$-50$ gibi bir ücretle Rusya Üniversiteleri öğrenci yurtlarında kalabilirsiniz. Öğrenci yurtları 2-3 kişilik odalardan oluşmaktadır.

 

 

Rusya’da Üniversite Eğitimi İçin Gerekli Belgeler;

  • 10 Adet 3×4 ölçülerinde arka fonu beyaz ve mat fonda vesikalık fotoğraf

  • Pasaportun aslı (başvurudan itibaren minimum 18 ay daha geçerlilik süresi olması gerekmektedir)

  • AİDS testi (Özel hastanelerden aynı gün temin edilebilir)

  • Diplomanın aslı (valilikten veya kaymakamlıktan apostil yapılacak)

  • Transkript (not dökümü) aslı, ıslak imzalı (valilikten veya kaymakamlıktan apostil yapılacak)

 

 

Rusya Dil Okulları İçin Gerekli Belgeler:

  • 8 Adet 3×4 ölçülerinde mat fonda arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf

  • Pasaportun aslı (başvurudan itibaren minimum 18 ay daha geçerlilik süresi olması gerekmektedir)

  • AİDS testi (Özel hastanelerden aynı gün temin edilebilir)

 

Not:  Rusya dil okulu için yaş sınırlaması yoktur.

 

 

Rusya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler:

  • Pasaport aslı

  • Davetiyenin aslı

  • 3×4 ölçülerinde 2 adet vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz renkte)

  • AIDS testi (Özel hastanelerden aynı gün temin edilebilir)

 

Önemli Hatırlatmalar;
  • Rusya’da öğrenci vizenizi uzatmak için vize sürenizin bitimine 20 gün kala Üniversitelerin vize departmanlarıyla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Vizenin son tarihini kaçıran öğrenciler kaçak durumuna düşerek 5 yıl deport (sınırdışı) cezası alırlar.

  • Rusya öğrenci vizeleri tek yönlü ve genellikle 90 günlük çıkar. Rusya’ya geldiğinizde eğitim göreceğiniz kurum yani üniversiteler bu vize süresini eğitim almaya devam ettiğiniz her yıl uzatmaktadırlar.

 

 

Hizmetlerimiz

  • Davetiye işlemlerinin başlatılması

  • Davetiyenin kargo ile gönderimi

  • Tarafımız aracılığı ile Rusya konsolosluğundan eğitim vizesi temini

  • Uçak bileti temini

  • Rusya’da karşılama – Transfer

  • Yurt kaydı

  • Üniversite kaydı

  • Geçici oturum izni (ikametgah adresi temini)

  • 1 Yıllık sağlık sigortası

  • Vize uzatımı

  • Pasaport, diploma, transkript ve diğer gerekli tercümeler

  • Gerekli tercümelerin Rusya noterleri tarafından tasdiki

  • Öğrenim görecek kişilere eğitim süresi boyunca danışmanlık hizmeti.

bottom of page