top of page

YURT DIŞINDA SINAVSIZ ÜNİVERSİTE İMKANI

Yurt dışında sınavsız üniversite fırsatı
Yurt dışında sınavsız üniversite fırsatı

YURT DIŞINDA SINAVSIZ YÖK ONAYLI ÜNİVERSİTE FIRSATI!!!

Yurt dışında sınavsız üniversite okumanın avantajları çok fazladır. Avrupa ülkelerinde, Türkiye'deki üniversite sınavına girmeden istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz. Ayrıca bu eğitimi Türkiye'deki özel üniversitelerin fiyatına alabilirsiniz. Böylece hem farklı bir ülkede uluslararası bir ülkede eğitim almış olursunuz, hem de mezuniyet sonrasında o ülkede veya Avrupa Birliği ülkelerinde çalışabileceğiniz denkliğe sahip bir diplomaya sahip olursunuz. Bunun yanında eğitimini aldığınız dili ve eğitim aldığınız ülkenin dilini de öğrenmiş olursunuz. Ayrıca bazı ülkelerde o ülkede mezuniyet sonrası çalışma iznini de elde etmiş olursunuz. 

Yurt dışında üniversite fiyatları ne kadar?

Yurt dışında sınavsız üniversite imkanı sunan ülkelerdeki eğitim ücretleri yıllık 1500  ile 3500 Euro arasında değişmektedir. Bu fiyatlar ülkeye ve bölüme göre farklılık göstermektedir. Detaylı bilgi için her bir ülkedeki üniversite şartlarına bakılabilir. 

 

Yurt dışında üniversite eğitimimi hangi dile almalıyım? 

Bu üniversitelerin eğitim dili ülkenin resmi dilinde olduğu gibi İngilizce de olabilmektedir. Burada hangi dilde eğitim alınacağına karar verilirken mezuniyet sonrası ne yapılacağına göre karar verilmesi gerekir. Eğitim aldığı ülkede yaşamaya devam edilecekse, o ülkede iş imkanları daha iyi ise o ülkenin resmi dilinde eğitim alınması tavsiye edilmektedir. Ancak mezuniyet sonrası akademik kariyer yapmak veya başka bir ülkede çalışmak isteyenler için İngilizce eğitim almak daha iyi olabilir.

Eğer üniversitede eğitim alacağınız dilin yeterliliğine sahip değilseniz, bir yıl hazırlık okuyarak. İkinci yıl daha önce karar verdiğiniz bölüme veya farklı bir üniversite ve bölüme devam edebilirsiniz. Üniversitelerin bir yıllık hazırlık ücretleri 2000 Euro ile 3500 Euro arasında değişmektedir. 

Yurt dışında hangi bölümü okumalıyım

Yurt dışında sınavsız olarak (Türkiye'deki üniversite sınavına) girmeden Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, ve Hukuk gibi bölümler başta olmak üzere istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz. Buradaki kendi kabiliyetlerinizi ve gelecekte ne yapmak istediğinize göre bölüm tercihinizi ve bu bölüm tercihine göre de ülke tercihini yapabilirsiniz.

 

Biz dil yeterliliğine sahip olmayan öğrencilerin öncelikle ülke tercihinde bulunmaları ve dil eğitimine almalarını daha sonra hazırlık yılında hangi bölümü okuyacaklarını ülke ve gelişen şartlara göre karar vermelerini tavsiye ediyoruz.  

Yurt dışında Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği gibi bölümlerde okumak için sınav var mı?

Polonya gibi bazı ülkelerde Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Mimarlık gibi bölümlerde okumak için üniversitenin kendi yapmış olduğu bir sınava girmek gerekebilir. Ancak Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerde böyle bir şart fazla bulunmamaktadır. 

Ancak yurt dışında psikoloji, ekonomi, pazarlama, işletme, uluslararası ilişkiler, eğitim ve spor bilimleri ve birçok mühendislik bölümü için herhangi bir sınava girmek gerekmemektedir. 

Yurt dışında eğitim aldığım üniversitenin Türkiye'de denkliği var mıdır?

Yurt dışında ÖSYM kılavuzunda yer almayan bir üniversitede eğitim alacaksanız, mezuniyet sonrasında mutlaka Türkiye'de denklik işlemlerinin yapılmış olması gerekir. Bunun için önemli iki hususa dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlardan ilki kayıt olacağı üniversitenin Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından tanınmasıdır. Yani YÖK'ün bu kurumu üniversite olarak görmesidir. Bu kurumun üniversite olarak tanınması % 100 denklik alacağınız anlamına gelmemelidir. Bunun dışında not ortalamalarınız, yurt dışında bulunma süreleriniz vb. diğer hususlarda önemlidir. Ancak gerçek bir öğrenci olacaksanız, devamlılığa dikkat edecekseniz, öğrenciliğiniz şartlarını yerine getirecekseniz, büyük bir ihtimalle denklikte bir problem yaşamazsınız ve denkliğinizi alırsınız. 

Yukarıdaki tanınırlığın dışında bir de YÖK'ün kriter aldığı uluslararası akademik sırlamalarda ilk 1000'de olan üniversitelere kayıt olursanız, bu denkliğinizin daha kolay olacağı anlamına gelmektedir. Ancak bu bir şart değildir. Hatta bu akademik sıralamalarda ilk 400'de yer alan bir üniversiteye kayıt olmuşsanız, bir yıl eğitim aldıktan sonra Türkiye'de üniversitelere yatay geçiş yapabilirsiniz. 

Yurt dışında üniversite okumak için lise ortalamasının en az kaç olması gerekir? 

Yurt dışında üniversite okumak için lise ortalamasının en az 65 olması tavsiye edilmektedir. Ancak yine bu kriterde ülkeye, üniversiteye ve bölüme göre değişmektedir. İyi bir ülkede, iyi bir üniversite ve bölümde okumak istiyorsanız, lise not ortalamanız ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Özellikle bazı üniversite ve bölümlerde matematik, fizik, kimya ve biyoloji not ortalamalı dikkate alınabilmektedir.

travelEDU Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı olarak Sizin kabiliyetlerinize, hedeflerinize, bütçenize uygun ülke, üniversite ve bölümler hakkında gerekli bilgilendirmeyi yaparak Sizin kariyer yol haritanızı belirliyoruz. Sizde Bu hizmetimizden faydalanmak ve yurt dışı eğitim planınızı bizimle yapmak istiyorsanız, iletişim formunu doldurun, Biz Sizi arayalım, ya da iletişim numaralarımızdan Bizimle irtibata geçebilirsiniz. 

Yurt dışında sınavsız üniversite fırsatı
Yurt dışında sınavsız üniversite fırsatı
bottom of page